Close button

Фонд держмайна перебуває під депутатським тиском

Фонд держмайна перебуває під депутатським тиском

Читати новину російською мовою, повідомляє The Page.

Глава Фонду держмайна (ФДМ) Дмитро Сенниченко повідомив про тиск, який чинять на фонд два народних депутата.

Перші прояви цього почалися в квітні цього року, коли по 3-6 разів на місяць у ФДМ стали надходити запити від депутатів Андрія Холодова (на фото) і Олександра Юрченко. «Невмотивовані звинувачення Фонду в вигаданих порушеннях з вимогами надати роз'яснення, викладені в 15 депутатських запитах від Холодова і ще двох від Юрченка, елегантно балансували на межі формальності і безглуздя», — пише Сенниченко.

На кожен запит депутата потрібно обов'язково відповісти. «Відповідь на кожен запит — це десятки годин роботи. Тобто час, який експерти ФДМ повинні витрачати на роботу на благо держави, вони повинні витрачати на обслуговування допитливості панів Холодова та Юрченка або якихось ще їхніх інтересів», — повідомив глава ФДМ.

За його словами, ці депутати також вигадують «злочини» для фонду. Немає ні доказів, ні самого складу злочину, є тільки справи проти ФДМ в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Холодов і Юрченко звертаються до суду, і той зобов'язує НАБУ реєструвати кримінальні виробництва в реєстрі.

«Атака народного депутата Холодова і пов'язаних з ним осіб на приватизаційну реформу викликає у мене велике занепокоєння. Поширення ними неправдивої інформації щодо діяльності фонду і прямий тиск на нього в судовій, бюрократичній і медійній площинах — великий удар по інвестиційному іміджу України», — вважає Сенниченко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics