Close button

Кабмін запропонував примусово відселяти росіян

Кабмін запропонував примусово відселяти росіян

Читати новину російською мовою, повідомляє Деловая столица.

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді дозволити примусове відселення в певні місця громадян Росії, які перебувають на території нашої країни.

Кабмін зареєстрував у Верховній Раді відповідний законопроект №4327.

Цей закон визначає повноваження і завдання державних органів щодо поводження з військовополоненими і інтернованими особами в особливий період відповідно до вимог Женевських конвенцій і додаткових протоколів до них.

"Під інтернованими особами слід розуміти осіб, підданих інтернуванню (примусовому поселенню в певних місцях громадян держави, яка загрожує нападом або здійснює агресію проти України, які перебувають на території України, якщо це абсолютно необхідно для забезпечення національної безпеки України)", - зазначено в тексті документа .

Цей проект покладає завдання щодо забезпечення збору, супроводу, охорони та утримання військовополонених на Генеральний штаб Збройних сил України.

Аналогічні повноваження щодо інтернованих осіб при цьому покладаються на центральні органи виконавчої влади, окремі правоохоронні органи, місцеві державні адміністрації.

Служба безпеки України зобов'язана під час особливого періоду виявляти на території України громадян держави-агресора, які становлять загрозу національній безпеці нашої держави, і повідомляти про них Генштабу ЗСУ. Останній повинен прийняти рішення про інтернування таких осіб з урахуванням реальних і потенційних військових загроз нацбезпеці.

Оскаржити рішення інтернована особа може в порядку, передбаченому законодавством. Рішення про скасування інтернування приймають негайно після закінчення бойових дій і прийняття указу президента про скасування воєнного стану або ж при відсутності причин, які послужили підставою для інтернування.

Згідно з документом, акціонерне товариство "Укрзалізниця" в особливий період перевозить залізничним транспортом військовополонених і інтернованих осіб.

Крім того, іноземці та особи без громадянства, які були інтерновані, не несуть адмінвідповідальності за порушення встановленого терміну перебування в нашій країні на час їх інтернування.

Новини

Популярні теми форуму

analytics