Close button

У Китаї затримали відомого мільярдера

У Китаї затримали відомого мільярдера

Читати новину російською мовою, повідомляє Лента.ру.

У Китаї затримали Цзінь Баофана, власника одного з найбільших виробників сонячних батарей у світі компанії Ja Solar, повідомляє Bloomberg.

Причина переслідування не уточнюється, але в заяві компанії зазначено, що затримання провели у зв'язку з розслідуванням відповідно до національного закону про нагляд.

Представник Ja Solar вказав, що на діяльність компанії інцидент ніяк не вплинув, проте її акції другу торговельну сесію поспіль, 6 і 9 листопада, дешевшають на максимально допустимі десять відсотків. У результаті стан Цзінь Баофана вже скоротився з 4,7 мільярда доларів до 3,7 мільярда.

Китайська компанія в змозі випускати сонячних панелей на 15 гігаватів на рік. Передбачалося, що після розширення в наступному році потужність виробництва зросте у два рази.

Це вже друга за останній час проблема, яка виникла у великої китайської компанії у зв'язку з діями влади. Минулого тижня фінтех-компанія Ant Group, власник платіжного сервісу Alipay і дочірня компанія Alibaba, відмовилася від первинного розміщення паперів на біржі після претензій Пекіна.

IPO могло стати найбільшим за всю історію, але в останній момент регулювальні органи Китаю звинуватили компанію в невідповідність вимогам лістингу та розкриття інформації. У Ant Group не відмовилися від планів виходу на біржу, але перенесли його на невизначений термін.

Новини

Популярні теми форуму

analytics