Close button

У НКР і Єревані пояснили підписання угоди

У НКР і Єревані пояснили підписання угоди

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян пояснив підписання угоди щодо Нагірного Карабаху з Росією і Азербайджаном відсутністю вибору. Про це він сказав у відеозверненні у вівторок, 10 листопада, повідомляє Корреспондент.

Він заявив, що поки не може назвати всі причини підписання договору. Також прем'єр перепросив рідних і близьких загиблих.

За його словами, він не зміг продовжити їхню справу на належному рівні. "Ми повинні зрозуміти, що наша армія билася проти терористів, дру аргоїмії НАТО і армії Азербайджану", - сказав Пашинян.

"Армія говорила, що потрібно зупинитися. Тому що у нас є питання, перспектив їхнього вирішення немає, або ресурс виявився вичерпаний", - зазначив вірменський прем'єр.

Крім того, він заявив, що країна мала проблеми із системною мобілізацією.

"Практика показала, що цивільні, на жаль, не настільки готові повноцінно брати участь в бойових діях, вони швидко втрачають боєздатність, що створює проблеми", - додав Пашинян.

У свою чергу президент невизнаної Нагірно-Карабаської республіки Араїк Арутюнян пояснив підписання угоди загрозою втратити всю територію НКР.

"Сьогодні весь день ми обговорювали з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном наші дії щодо припинення боїв. Провів також обговорення з депутатами парламенту Нагірного Карабаху, отримавши схвалення більшості з них. Зважаючи на важку ситуацію, виходячи з необхідності уникнути подальших великих людських втрат і повної втрати Арцаха, я дав свою згоду на припинення війни", - написав Арутюнян у Facebook.

Водночас президент Вірменії Армен Саркісян ініціює політичні консультації для обговорення умов припинення війни в Нагірному Карабасі. За його словами, про підписання заяви про припинення вогню він дізнався зі ЗМІ - "в жодних переговорах я не брав участі".

Нагадаємо, 9 листопада президент Азербайджану Ільхам Алієв, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян і президент РФ Володимир Путін підписали спільну заяву про повне припинення військових дій в Нагірному Карабасі. Азербайджанська і вірменська сторони залишаться на зайнятих позиціях, а в регіоні будуть розміщені російські миротворці.

Після цього у Вірменії почалися заворушення, а в Азербайджані - народні гуляння.

Новини

Популярні теми форуму

analytics