Close button

Лукашенко відмовляється віддавати Білорусь "тепленькою"

Лукашенко відмовляється віддавати Білорусь "тепленькою"

Читати новину російською мовою, повідомляє Лента.ру.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що відмовляється віддати країну протестувальникам "тепленькою". Відео опублікував близький до пресслужби президента Telegram-канал "Пул Першого".

"Наші ж "протестуни", і особливо селяни, які сидять в Польщі й Литві, розраховують на те, що до весни економіка обвалиться, як всюди, і ми тут прийдемо, візьмемо Білорусь тепленькою. Ні чорта подібного! Не візьмуть вони Білорусь тепленькою. Ми вистоїмо. Але буде непросто", - сказав президент.

Лукашенко зазначив, що пандемія коронавірусу стала питанням не стільки медицини, скільки глобальної політики. Обвалення економіки, за його словами, призвело до того, що "почали перекроювати світ, спалахнули всюди бунти та заколоти". Він також пообіцяв зберегти досягнутий в Білорусі рівень життя.

6 листопада стало відомо, що лідери білоруської опозиції Марія Колесникова і Віктор Бабарика залишаться під вартою як мінімум до 8 січня і 18 грудня відповідно.

Новий сплеск протестної активності почався в Білорусі 26 жовтня. Кількість мітингувальників збільшилася після того, як екскандидат в президенти Світлана Тіхановском оголосила в країні загальний страйк. Вимоги не змінюються протягом трьох місяців: відставка керівництва країни, проведення нових, чесних виборів і припинення насильства з боку силовиків. Лукашенко оголосив, що відбувається терористична війна і доручив посилити законодавство у сфері охорони порядку, виправдавши застосування сили стосовно невдоволених.

Новини

Популярні теми форуму

analytics