Close button

Вчені назвали ефективний підхід до діагностики сліпоти

Вчені назвали ефективний підхід до діагностики сліпоти

Вчені із Ліверпульського університету представили результати найбільшого клінічного дослідження діабетичної ретинопатії, що є основною причиною сліпоти, повідомляє Курс Украины.

У дослідженні вчені встановили, що індивідуальний підхід до скринінгу і лікування захворювання очей у людей, які страждають на цукровий діабет, більш ефективний, ніж встановлений щорічний, який є сучасним підходом в більшості країн світу.

В ході дослідження було встановлено, що персоналізований підхід до діагностики діабетичної ретинопатії дозволяє раніше виявити захворювання очей, заощадити значну суму коштів на оплату медичних послуг, а також знизити навантаження на клініки.

У дослідженні під назвою «Індивідуальний скринінг діабетичної ретинопатії» взяли участь понад 4500 пацієнтів за сім років, що зробило його найбільшим дослідженням подібного роду.

Пацієнтів розділили на дві групи: контрольну і групу персоналізованого або індивідуального підходу до скринінгу діабетичної ретинопатії. Індивідуальна група пройшла новий інноваційний метод скринінгу, в якому час між кожним епізодом скринінгу варіювався залежно від ступеня тяжкості ретинопатії і рівня цукру в крові, артеріального тиску і холестерину.

Результати семирічного дослідження показали, що 81,9% пацієнтів в індивідуальній групи належать до групи низького ризику розвитку діабетичної ретинопатії і тому не потребують щорічного обстеження.

Дослідження також встановило, що загрозлива зору діабетична ретинопатія виявлялася раніше у людей з високим ризиком в індивідуалізованій групі в порівнянні з контрольною.

Новини

Популярні теми форуму

analytics