Close button

У ВООЗ припускають, що пандемія вже досягла піку

У ВООЗ припускають, що пандемія вже досягла піку

Читати новину російською мовою, повідомляє Корреспондент.

Існує ймовірність того, що пандемія коронавірусу вже досягла свого піку. Про це може свідчити зниження кількості випадків зараження коронавірусом у світі минулого тижня. Таку думку висловила в четвер, 19 листопада, представник ВООЗ в РФ Меліта Вуйнович в інтерв'ю.

"Є хороша новина. Але минулого тижня ми спостерігали на 10% менше випадків, ніж за 14 днів до цього. Можливо, ми на піку, але треба подивитися цифри, тому що в кожних країнах різна ситуація. Деякі країни ще набирають швидкість, хоча в деяких випадках можемо сказати, що, здається, ситуація стабілізується", - сказала вона.

Представник ВООЗ зазначила, що епіцентр поширення коронавірусної інфекції перебуває в Європі і Північній Америці, а 81% випадків зараження минулого тижня зафіксовано саме там.

Також Вуйнович розповіла, що вакцинація допоможе подолати пандемію коронавірусу, але люди не перестануть заражатися цією інфекцією.

"Звичайно, (вакцинація) допоможе: не буде пандемії. Але те, що не буде випадків коронавірусу, я, на жаль, не очікую", - сказала вона.

При цьому представник ВООЗ зазначила, що "вакцинація не лікує, а попереджає".

З початку пандемії коронавірусом у світі заразилося понад 56,2 млн осіб, понад 1,3 млн померли.

Тим часом в Україні захворюваність продовжує зростати. Сьогодні був встановлений черговий антирекорд - 13 357 нових випадків COVID-19.

А в Росії були встановлені відразу три добових рекорди щодо коронавірусу - за кількістю хворих, померлих і видужалих.

Новини

Популярні теми форуму

analytics