Close button

Угорщина і Польща можуть втратити виплат ЄС

Угорщина і Польща можуть втратити виплат ЄС

Читати новину російською мовою, повідомляє ИноТВ.

Європейські лідери можуть піти на вимушений крок і створити фонд відновлення після COVID-19 без Польщі та Угорщини, якщо ті не погодяться зняти своє вето, пише Bloomberg з посиланням на анонімне джерело у французькому уряді.

За словами чиновника, головним завданням Франції залишається пошук угоди, яка включає дві східноєвропейські країни й при цьому захищає принцип верховенства закону. В якості одного з рішень пропонується роз'яснити лідеру Угорщини Віктору Орбану, що у держав буде право подати докази на свій захист, якщо їх фінансова підтримка виявиться під загрозою зриву через питання про дотримання правових норм. В крайньому разі, за словами джерела газети, Євросоюз може прийти до угоди без країн, які заперечують проти неї.

Як нагадує видання, Угорщина, Польща та Словенія заблокували план з відновлення економіки та бюджету ЄС, тому що виступають проти нового механізму, згідно з яким виплати з фонду обумовлені дотриманням верховенства права на території держав-учасників.

Раніше в середу держсекретар Франції у європейських справах Клеман Бон заявив сенаторам, що ЄС шукає "конкретні рішення" для врегулювання цієї суперечки, однак в іншому випадку буде "рухатися далі" без Угорщини та Польщі. "Обхід Польщі та Угорщини розколе ЄС, - вважає консалтингова компанія Teneo. - Для багатьох це стане кошмаром, особливо для Німеччини, після того, як Берлін зробив значний внесок, щоб дозволити ЄС збільшити витрати".

Згідно з підрахунками Bloomberg, в наступні сім років Польща й Угорщина можуть отримати на двох принаймні €180 млрд у вигляді грантів з бюджету і фонду відновлення економіки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics