Close button

ESA випробувала нову парашутну систему

ESA випробувала нову парашутну систему

Читати новину російською мовою, повідомляє 3DNews.

Європейське космічне агентство (ESA) повідомляє про проведення важливого етапу випробувань в рамках проекту ExoMars-2022: вперше виконано повномасштабне тестування парашутної системи, від роботи якої буде залежати успіх всієї майбутньої місії.

Нагадаємо, що ExoMars ( «ЕкзоМарс») - це російсько-європейський проект з вивчення Червоної планети з орбіти та поверхні, що реалізується в два етапи. Перша фаза була здійснена в 2016 році: тоді на Марс відправився апарат, що включає орбітальний модуль TGO і спусковий модуль Schiaparelli (зазнав аварії).

Другий етап зараз планується здійснити у 2022-му. До Марсу буде доставлена посадкова платформа «Козачок» з марсоходом «Розалінд Франклін» (Rosalind Franklin). За спуск і посадку якраз і буде відповідати складна парашутна система, що проходить тестування.

У минулому році випробування двічі закінчилися невдачею: зокрема, зазнав аварії макет станції ExoMars. Тому фахівцям довелося допрацьовувати парашутну частина: змінена конструкція парашутної сумки, з'явилися посилені кевларом елементи.

esa2.jpg

Нинішні випробування пройшли в Орегоні (США). Тестова конструкція була скинута з 29-кілометрової висоти. Повідомляється, що розкриття парашутів і процес зниження проходили відповідно до розрахунків, а приземлення пройшло успішно. Однак подальший огляд виявив деякі пошкодження системи, що говорить про необхідність її подальшого доопрацювання.

Додамо, що зараз запуск станції в рамках другого етапу місії ExoMars планується в кінці вересня або початку жовтня 2022 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics