Close button

Білл Гейтс назвав можливі терміни нової пандемії

Білл Гейтс назвав можливі терміни нової пандемії

Читати новину російською мовою, повідомляє РБК.

На думку творця Microsoft, нова пандемія неминуча, і якщо людству пощастить, вона почнеться через 20 років. При цьому Гейтс допустив, що нова загроза поширення захворювань може виникнути і через три роки.

Світ очікує нова пандемія, яка може настати як через три роки, так і через 20 років, заявив підприємець і один із засновників компанії Microsoft Білл Гейтс в своєму подкасті, який він записав з актрисою Рашидою Джонс.

Вона запитала Гейтса, чи дійсно нова пандемія неминуча. «Так. Сподіваюся, якщо нам пощастить, вона почнеться через 20 років», - відповів Гейтс. При цьому він попередив, що нова епідеміологічна загроза може виникнути і через три роки.

При цьому творець Microsoft припустив, що наступна пандемія може виявитися менш руйнівною, якщо світ отримає уроки з поточної і буде готуватися до нових викликів.

Зокрема, Гейтс відмітив реакцію на поширення коронавірусу Південної Кореї та Австралії, які дуже швидко проводили тестування і ізолювали заражених людей. Він також зазначив, що іншим країнам треба підвищити ефективність способів тестування на COVID-19.

«Ми не будемо так само дурні наступного разу», - підсумував Гейтс.

Про те, що людство має готуватися до нової пандемії, на початку листопада попереджала Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ). «В минулому році ми побачили, що країни з надійною інфраструктурою готовності до надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я змогли швидко вжити заходів щодо стримування поширення вірусу SARS-CoV-2 і боротьбі з ним», - пояснили в організації.

У вересні глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус заявляв, що держави повинні бути готові до спалахів хвороб більше, ніж за нинішньої пандемії коронавірусу. На його думку, багато країн останнім часом нехтували сферою охорони здоров'я, при тому що вона є основою для відповіді на епідеміологічні загрози.

Новини

Популярні теми форуму

analytics