Close button

Американська фармкомпанія визнала вину в опіоїдній кризі

Американська фармкомпанія визнала вину в опіоїдній кризі

Читати новину російською мовою, повідомляє Обозреватель.

Компанія Purdue Pharma визнала себе винною за трьома кримінальними звинуваченнями, які пов'язані з її роллю в опіоїдній епідемії в США.

Як повідомляє The New York Times, виробник ввів в оману федеральний уряд з приводу продажу свого знеболюючого препарату "Оксиконтин", що допомогло розпалити національну кризу залежності.

На віртуальному слуханні фаркомпанія визнала, що платила лікарям за виписування більшої кількості рецептів на свій знеболюючий засіб.

В рамках угоди з Міністерством юстиції компанія також підтвердила, що перешкоджала роботі Управління боротьби з наркотиками США. Угода включає в себе штрафи та конфіскацію на 8,3 млрд доларів, але Purdue Pharma заплатить тільки 225 млн доларів федеральному уряду, якщо він домовиться з урядами штату, місцевою владою та іншими агентствами, що подають на компанію до суду через опіоїдну кризу.

q0d17vpq33_big.jpg

Опіоїдна епідемія або опіоїдна криза – зростаюче число смертей внаслідок безконтрольного вживання опіоїдних анальгетиків. В середині 1990-х років препарати опіоїдної групи стали широко використовуватися в США для лікування гострого та хронічного болю. Значною мірою цьому сприяли фармвиробники, які проводили рекламні кампанії з просування нібито "безпечних" знеболюючих і стимулювали лікарів виписувати ці ліки.

Понад 400 000 людей померли від передозування опіоїдами, в той час як залучені компанії заробили мільярди доларів. Оскільки на даний момент потік опіоїдів на чорний ринок скоротився, наркомани звертаються до героїну та сильнодіючого фентанілу, де ризик передозування і смерті ще вище.

Новини

Популярні теми форуму

analytics