Close button

Хронічний риніт: 12 чарівних точок для лікування

Хронічний риніт: 12 чарівних точок для лікування

Під словами «хронічний риніт» лікарі мають на увазі запалення слизової оболонки носа, хронічну форму. Хронічний риніт лідирує серед інших захворювань верхніх дихальних шляхів. Проведені дослідження показують, що 20% населення страждають від хронічного риніту і ще 40% спостерігали у себе його симптоми. Цифри вражають і дивують, невже досі немає ніякої панацеї, повідомляє Econet.

Просте дихальна вправа, яке можна виконувати як вдома, так і на роботі. При регулярному його виконанні вже через 7-10 днів покращиться носове дихання, нормалізується нюх, зникнуть головні болі і сухість у роті.

Сядьте прямо, притуліться спиною до спинки стільця. Покладіть ліву руку на стегно, а праву розташуйте таким чином: вказівний палець - трохи вище перенісся, великий - на крилі правої ніздрі, середній - на крилі лівої ніздрі. Зробіть носом повний видих і затисніть великим пальцем праву ніздрю. Тепер вдихайте через ліву ніздрю (постарайтеся, щоб вдих зайняв не менше 4 секунд), а потім затисніть і її. Затримайте дихання приблизно на 8 секунд, після чого відкрийте праву ніздрю і повільно видихніть. Видих повинен бути вдвічі довшим за вдих.

Приблизно через 5-10 секунд повторити все спочатку з тією лише різницею, що вдих - через праву ніздрю.

Вправа необхідно робити 3-4 рази в день по 10-12 вдихів і видихів через кожну ніздрю.

Точки для масажу при хронічному риніті

Перш ніж приступити до точкового масажу, необхідно чітко усвідомити розташування біологічно активних точок. Найбільш ефективним при хронічному риніті вважається точковий масаж 13 точок, показаних на малюнках нижче.

Перша точка - несиметрична, знаходиться на лобі, в центрі кордону волосистої частини голови.

Друга точка - симетрична, розташована у внутрішнього краю брови.

Третя точка - несиметрична, розташована в центрі перенісся.

Четверта точка - симетрична, знаходиться на краю носової кістки.

Хронічний риніт: 12 чарівних точок для лікування

П'ята точка - несиметрична, розташована на середині носа у краю носової кістки.

Шоста точка - симетрична; її ви знайдете у крила ніздрі.

Сьома точка - несиметрична, розташована над верхньою губою, прямо під носом.

Хронічний риніт: 12 чарівних точок для лікування

Восьма точка - симетрична, знаходиться у зовнішнього краю нігтьової лунки вказівного пальця кисті.

Дев'ята точка - симетрична, розташована у внутрішнього краю нігтьової лунки великого пальця кисті.

Десята точка - симетрична. Проведіть прямі лінії від восьмої і дев'ятої точок - на місці їх перетину знаходиться десята. Її можна визначити ще в такий спосіб: прикладіть до однієї кисті протилежну, так, щоб великі пальці як би перехрещувалися, а вказівний палець тієї кисті, яка розташована зверху, вкаже вам місце розташування точки.

Хронічний риніт: 12 чарівних точок для лікування

Одинадцята точка - симетрична, знаходиться у зовнішнього кута нігтьової лунки великого пальця стопи.

Дванадцята точка - симетрична. Розташована на стопі під внутрішньою кісточкою, на кордоні тильної і підошовної поверхонь.

Тринадцята точка - симетрична. Проведіть прямі лінії від одинадцятої і дванадцятої точок. На місці їх перетину - шукана точка. Її можна визначити ще в такий спосіб: прикладіть до внутрішньої поверхні гомілки долоню, у краю великогомілкової кістки, на чотири поперечних пальця догори від щиколотки знаходиться шукана точка.

Кожну точку масажуйте вказівним або великим пальцем кисті 2-3 хвилини обертальними рухами за годинниковою стрілкою, поступово натискаючи до появи легкого болю. Приділяйте цій процедурі кілька хвилин вранці і ввечері. Вказану послідовність точок намагайтеся не порушувати.

Новини

Популярні теми форуму

analytics