Close button

Спалах на Сонці спровокує серйозну магнітну бурю

Спалах на Сонці спровокує серйозну магнітну бурю

Найбільша сонячний спалах, яка сталася 7 грудня, в недалекому майбутньому відіб'ється на Землі у вигляді потужного геомагнітного сплеску. Вже з ранку 9 грудня 2020 року очікується серйозна магнітна буря, повідомляє Сегодня.

Згідно з розрахунками вчених, маси сонячної речовини, викинуті з атмосфери найближчої зірки, поширюються у напрямку до нашої планети. Перша порція хмар сонячної плазми досягне навколоземного простору вранці 9 грудня, приблизно о 4 годині за київським часом. А пік сонячної радіації доведеться приблизно на 21-23-й годині цього ж дня.

В результаті активності Сонця на добу може зрости загальний радіаційний фон, а також посиляться коливання магнітного поля Землі. Крім того, область полярних сяйв може знизитися до широт 60-70 градусів, що дозволить спостерігати їх на більш великих географічних просторах.

Коли ще в грудні 2020 року очікується прояв сонячної активності і серйозні магнітні бурі? Читайте прогноз геомагнітних коливань на грудень в нашій статті.

Читайте также: Гороскоп на 9 грудня: Левам треба зосередитися на навчанні

Грудень 2020 року почався серйозними геомагнітними коливаннями, і ця тенденція продовжиться протягом усього місяця. Крім завтрашнього дня Сонце в грудні піднесе дещо не дуже приємних сюрпризів. Найсильніша магнітна буря випадає якраз на День святого Миколая, 19 грудня. Також напередодні Нового року-2021 буде неспокійна геомагнітна обстановка.

Знаючи прогноз активності Сонця, метеозалежні люди зможуть в деякій мірі захиститися від негативного впливу магнітних бур і бути готовими до можливого погіршення самопочуття в період геомагнітних збурень. Майте на увазі, що сонце мінливе, і прогноз магнітних бур може змінюватися.

Прогноз магнітних бурь на грудень 2020 року

Незначні магнітні коливання в грудні можливі 11, 23, 25, 30 числа.

Магнітні бурі в грудні очікуються 18, 19, 20, 24 числа. При цьому пік сонячної активності припадає на 19 грудня. Прогнозується, що в цей день магнітна буря може досягти рівня G2.

Як захистити себе від впливу магнітних бур

В період сильних магнітних бур навіть у здорової людини може розболітися голова, з'явитися втома і нездужання, а також безпричинно виникнути занепокоєння, погіршитися настрій. Тим більше люди, залежні від перепадів космічної погоди, більш чітко відчувають на собі навіть незначні сплески сонячної активності.

Для того щоб уникнути негативного впливу Сонця в період магнітних бур, не варто навантажувати себе надмірним фізичним роботою, слід більше відпочивати, уникати стресових ситуацій, а також підтримувати правильний раціон харчування і дотримуватися питного режиму.

Новини

Популярні теми форуму

analytics