Close button

Китайці встановили рекорд з покупок Tesla

Китайці встановили рекорд з покупок Tesla

Продажі автомобілів в Китаї ростуть п'ятий місяць поспіль, особливо помітний попит на електромобілі Tesla, пише Bloomberg, повідомляє Лента.ру.

Роздрібні продажі легкових автомобілів і позашляховиків збільшилися на 7,8% в порівнянні з попереднім роком, склавши 2,11 мільйона одиниць в листопаді. Гуртові продажі екологічних машин подвоїлися (до 169 тисяч одиниць). Tesla продала 21.604 електрокари в Китаї в листопаді. Це стало рекордним показником для автовиробника.

Tesla стабільно збільшувала продажу в Китаї після того, як близько року тому почала постачання седанів місцевого виробництва. Проте конкуренція в преміальному сегменті електромобілів посилюється, а конкуренти, включаючи Nio і Xpeng Inc., залучають більше покупців.

Згідно з опитуванням, більш ніж половина китайських споживачів, які планують купити новий автомобіль, вважали за краще б придбати електрокар. Експерти прогнозують зростання цього сегмента ринку в наступному році.

У грудні ринкова капіталізація Tesla перевищила 600 мільярдів доларів. Автогігант поставив черговий рекорд, який дозволить виробнику електромобілів стати шостою за величиною компанією в індексі S&P 500.

Новини

Популярні теми форуму

analytics