Close button

Венеція знову пішла під воду

Венеція знову пішла під воду

Італійську Венецію, яка розташована на воді, знову затопило. Через негоду рівень води піднявся до 1,5 метрів, що є дуже високим показником, повідомляє Страна.ua.

Відзначимо, в минулому році в листопаді минулого року Венеція пережила найсильнішу повінь з 1966 року. Тоді рівень води сягнув рекордної позначки в 1,87 м.

Про це повідомляє The Guardian.

Так, з-за помилкового прогнозу від синоптиків, система захисту в Венеції не була активована, тому під воду пішло багато закладів.

"Ситуація дійсно погана, оскільки ми її не чекали. Це розчаровує, оскільки ми думали, що з нашою системою подібні речі більше не будуть відбуватися, а замість цього ми повернулися до старих проблем", - сказав місцевий активіст Матео Секки.

За даними видання, в прогнозі погоди говорилося, що приплив підніметься до 1,2 метра - нижче рівня 1,3 метра, на якому зазвичай спрацьовують 78 мобільних загороджень системи захисту від паводків.

Так, у вівторок, 8 листопада, вода увійшла в лагуну, повністю затопивши притвор тисячолітнього храму - базиліки Святого Марка. Вже було занадто пізно, щоб система захисту спрацювала. За даними видання, якщо вода підніметься вище, каплиці теж будуть затоплені. Вода також завдала шкоди барам і ресторанам.

Очікується, що припливи досягнутий 1,45 метра. Хоча, за оцінками жителів, в даний момент, рівень води досягає 1,5 метра.

Новини

Популярні теми форуму

analytics