Close button

У Росії виставлять на торги монету XVIII століття

У Росії виставлять на торги монету XVIII століття

Агентство зі страхування вкладів виставить на торги колекційну монету - срібний рубль Санкт-Петербурзького монетного двору 1796 роки з зображенням імператора Павла I, повідомили в прес-службі держкорпорації, повідомляє РБК.

Ця монета була у власності збанкрутілого банку «Експрес-кредит», її вартість оцінюється в 217 млн руб. Банк отримав її від одного з позичальників в якості погашення боргу. Але в листопаді 2016 року біля «Експрес-кредиту» відкликали ліцензію, а в 2017 році суд визнав банк банкрутом. «Це одна з найрідкісніших і найдорожчих монет в Росії. У світі збереглося лише кілька подібних екземплярів. Рідкість і цінність даної монети полягають в тому, що це пробний портретний рубль Павла I, який не пішов в обіг. З часів Петра I на монетах зображувався профіль імператора, проте Павло I скасував дану практику, замінивши портрет на текст. За легендою, імператорові не сподобалося, як виглядає його профіль », - розповіли в прес-службі АСВ.

Балансову вартість монети оцінили в 217 млн руб. У 2016 році одна з небагатьох подібних монет була продана на аукціоні Російського нумізматичного будинку за 212,5 млн руб., Встановивши рекорд для ринку нумізматики в Росії. Дорожче була продана тільки одна російська монета - пробний рубль Івана VI, її реалізували на швейцарському аукціоні за $ 4,4 млн.Заявкі на участь в аукціоні будуть прийматися з 14 грудня, сам аукціон відбудеться в феврале.Монета раніше вже виставлялася на торги з початковою ціною 197 млн руб., але її зняли і відправили на повторний огляд справжності. Після того як її справжність була підтверджена, ціна виросла.

Найдорожчою монетою в світі вважається срібний долар 1794 року, одна з перших монет, які відчеканив американський Монетний двір. Всього було викарбовано 1758 подібних доларів, до наших днів уціліло лише близько 140. У 2013 році така монета пішла з молотка за $ 10 млн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics