Close button

У Москві злили в мережу дані інфікованих COVID

У Москві злили в мережу дані інфікованих COVID

Інформація про москвичів, які перехворіли коронавірусів, стала доступна всім бажаючим. В інтернеті з'явилися відомості про пацієнтів столичних медичних установ, включаючи особисті дані хворих і медичні дані на зразок історії хвороби, повідомляє Попмеханика.

Першим на витік звернуло увагу будівля Readovka, яка повідомила про опубліковані в інтернеті посиланнях на робочі чати в Telegram московських лікарень і станцій «швидкої допомоги», а також адреса таблиць в Google, де знаходилися дані більш ніж 300 000 пацієнтів - прізвище-ім'я-по батькові хворих , адреса проживання та реєстрації, інформація про перебіг хвороби і парканах аналізів. Виявилися доступні всім також відомості про серверах 1С, а також ключі для підключення до системи обліку коронавірусних хворих в Москві.

Після того, як про витік даних повідомили журналісти, відомості стали віддалятися із загального доступу. В оперативному штабі Москви по боротьбі з коронавірусів заявили, що мови про злом баз даних не йде - інформація виявилася в інтернеті з вини працівників.

«В ході перевірки інформації про витоки персональних даних москвичів, які перехворіли на коронавірусів, було встановлено, що зломів і будь-якого іншого несанкціонованого втручання в роботу інформаційних систем уряду Москви не було. Витік стався внаслідок людського фактора: співробітники, які займалися обробкою службових документів, допустили передачу цих файлів третім особам. Перевірка триває, за її результатами будуть вжиті заходи », - пояснив керівник Департаменту інформаційних технологій Москви Едуард Лисенко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics