Close button

Небезпеки невинного обміну фотографіями в соціальних мережах

Небезпеки невинного обміну фотографіями в соціальних мережах

Експерти відзначають збільшення числа хакерських атак на акаунти в соцмережах і подальше вимагання грошей, а також дедалі частіші випадки крадіжки коштів з онлайн-рахунків. Як з цим пов'язаний вже звичний обмін фотографіями, і що робити, щоб мінімізувати ризики, повідомляє Попмеханика.

Користувачі Інтернету все менше читають і все більше дивляться. З іншого боку, простіше показати подія або недавню покупку за допомогою фотографії, ніж описати словами. Смартфони з вбудованими камерами дозволяють обмінюватися знімками постійно, ігноруючи правила безпеки. Чи не кожне фото провокує атаку шахраїв. Але величезна частка замахів на банківські рахунки відбувається через контексту зображень, які подорожують по глобальній мережі.

Друзі бачать на фотографії приємне знайоме обличчя, емоції, події і красу. Шахраї - підказки для злому аккаунта: адреса, навчальний заклад, дату народження, улюблених акторів і спортсменів, ім'я вихованця і дівоче прізвище бабусі. Нічого не нагадує? Вірно. Особиста інформація, побічно відображена на простих повсякденних знімках і підписах до них, чудесним чином збігається з відповідями на популярні контрольні питання при захисті профілю в соцмережах і онлайн-рахунки в банку.

Дальше більше. Відмітки друзів оголюють соціальні зв'язки потенційної жертви шахраїв. Зламуючи аккаунт знайомого вам людини і використовуючи його фотографії, якими він ділився публічно або в особистих повідомленнях, шахраї можуть втиратися в довіру. "Заблокували картку, терміново потрібна невелика сума. Подзвонити не можу - сиджу вдома, телефон розрядився, а зярядка в сервісі. Лови фотку ". Усміхнене обличчя одного на тлі знайомих стін переконує в правдивості ситуації. Кілька простих дій, і кошти відлітають в невідомому напрямку ...

Професор Джозеф Туроу з Університету Пенсільванії, автор 11 книг і 150 статей про засоби масової інформації, рекомендує користувачам прийняти прості заходи, щоб захистити себе від зазіхачів на чесно зароблені кошти. Вчений пропонує стежити за тим, щоб контекстна інформація на фотографіях не збігалася з паролем і контрольними питаннями, які застерігають від злому аккаунта.

Мінімізуйте збіги, приділіть час. Викладаючи архівну фотографію першого вихованця і вказуючи його кличку, переконайтеся в тому, що вона не є перевірочним кодовим словом при здійсненні операцій з рахунком. Двічі перевірте інформацію, якої діліться з комп'ютера, і тричі - ту, що викладається зі смартфона. Дослідження показують, що через люди схильні більше розкриватися світу, використовуючи смартфон.

Туроу також рекомендує не переходити за посиланнями в листах, що приходять на пошту, якщо ви не очікували подібних пропозицій. Електронні адреси давно перестали бути конфіденційними. Їх безкоштовно або за невелику суму тисячами зливають в Інтернет недобросовісні компанії. Виробники деяких додатків для відеозв'язку і зовсім роздають акаунти користувачів на хакерських форумах, забезпечуючи "товар" записами розмов.

Цифрова епоха прекрасна. Миттєвий контакт, мультимедійні можливості і широке вікно в життя інших людей, яку вони постійно показують громадськості. Насолоджуйтесь, взаємодійте, але не забувайте про безпеку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics