Close button

КСУ ухвалив рішення по "карантину вихідного дня"

КСУ ухвалив рішення по "карантину вихідного дня"

КСУ відмовився розглядати питання карантину вихідного дня. 48 нардепів порахували, що окремі положення постанови Кабміну про карантин не відповідають ряду норм Конституції України, повідомляє Корреспондент.

Конституційний Суд України (КСУ) відмовився розглядати подання про карантин вихідного дня. Велика палата Конституційного Суду відмовила у відкритті провадження у справі за поданням 48 народних депутатів щодо конституційності введення карантину в суботу та неділю, повідомляється на офіційному сайті КСУ.

"Винесено ухвалу про відмову у відкритті конституційного провадження у справі в частині конституційного подання", - йдеться в заяві.

Відзначимо, мова йде про конституційне подання народних обранців з карантину вихідного дня, який діяв в Україні з 14 по 30 листопада 2020 року.

Нардепи заявили, що окремі положення постанови Кабінету міністрів про карантин не відповідають ряду норм Конституції України.

В КСУ відзначили, що суд прийняв таке рішення у зв'язку з тим, що оспорюване положення пункту 15 постанови Кабміну №641 вже втратило силу.

Додамо, що Степанов дав оцінку карантину вихідного дня. За його словами, головною метою карантину вихідного дня було збити "ураганне поширення коронавируса".

Новини

Популярні теми форуму

analytics