Close button

У Німеччині дозволили Tesla вирубати ліс заради заводу

У Німеччині дозволили Tesla вирубати ліс заради заводу

Суд німецького регіону Бранденбург дозволив вирубати ліс, за який боролися місцеві екологи, заради першого європейського заводу Tesla. Про це пише Bloomberg з посиланням на постанову німецького суду, повідомляє Лента.ру.

Американський виробник електрокарів раніше отримав дозвіл від німецької влади на додаткову вирубку майже 83 гектарів лісу для будівництва складських приміщень та прокладання каналізаційних комунікацій для свого заводу поблизу Берліна. Проти цього виступили екологи з «Союзу охорони природи та біорізноманіття» (NABU) і «Зеленої ліги», які спробували оскаржити вирубку через адміністративний суд Франкфурта-на-Одері. Вони заявили, що знищення дерев призведе до ліквідації популяцій змій-мідянок і прудких ящірок. У Tesla на це відповіли, що перед початком робіт виловили і переселили всіх тварин, однак екологи визнали це неможливим.

Тепер суд Бранденбурга ухвалив, що основна маса мідянок і прудких ящірок проживає за межами будмайданчика Tesla. На думку інстанції, компанія прийняла достатніх заходів для того, щоб не нашкодити тваринам. Як зазначає агентство, рішення суду на користь виробника електрокарів є благом для Tesla, яка поставила перед собою амбітне завдання запустити завод вже до середини 2021 року.

Це не перша проблема, з якою Tesla зіткнулася в Німеччині в ході будівництва заводу. Раніше місцеві жителі вже намагалися зупинити вирубку лісу, а також висловлювали побоювання з приводу скорочення водних ресурсів і забруднень через підприємства. Крім того, американський виробник вступив в конфлікт з місцевими профспілками, відмовившись підписувати колективний договір про зарплату, що є стандартним для ФРН. Документ регулює умови найму членів профспілок.

Новини

Популярні теми форуму

analytics