Close button

Конгресмени-республіканці підтримали Трампа в боротьбі за владу

Конгресмени-республіканці підтримали Трампа в боротьбі за владу

Чинний президент США Дональд Трамп не визнає своєї поразки на виборах і продовжує спроби оскаржити їх результати в судах, повідомляє Страна.ua.

І в цьому йому активно допомагають соратники по Республіканській партії, як передає видання Intelligencer.

106 видатних конгресменів-республіканців підписали протокол, спрямований до Верховного суду на підтримку петиції генерального прокурора Техасу Кена Пакстона. У петиції міститься прохання до Верховного суду видати екстрений наказ, який анулює результати президентських виборів і оголошує переможцем Джо Байдена в Джорджії, Мічигані, Пенсільванії та Вісконсині через порушення при голосуванні поштою.

Це означає, що більш ніж половина республіканців у Палаті представників вже підтримали спробу Трампа скасувати підсумки виборів і залишитися при владі ще на чотири роки.

Експерт з виборчого права Рик Хасен схарактеризував цю спробу як "пресреліз, замаскований під судовий процес". Проте 17 генеральних прокурорів штатів з-поміж республіканців подали свої власні протоколи на підтримку позову Техасу.

"Позов Пакстона майже напевно буде відхилений у Верховному суді, як тільки він дійде до нього, але він, як і раніше, є ефективним інструментом, що дозволяє зрозуміти, що вимога Трампа "перевернути" вибори має значну підтримку серед республіканських законодавців і чиновників, які все ще готові підкорятися його наказам", - такий висновок зробила американська газета.

Новини

Популярні теми форуму

analytics