Close button

Глави Міноборони Вірменії і РФ провели переговори

Глави Міноборони Вірменії і РФ провели переговори

Міністр оборони Вірменії Вагаршак Арутюнян, який перебуває з робочим візитом в РФ, в ході зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Шойгу обговорив факт порушення режиму припинення вогню в Гадрутському районі Нагірного Карабаху, повідомляє УНН.

Про це повідомляє пресслужба військового відомства Вірменії.

"12 грудня ЗС Азербайджану, порушивши вимоги тристоронньої заяви від 9 листопада, зібравши додатковий особовий склад, військову техніку та важку артилерію, завдали удару по селах Хін Тагер і Хцаберд Гадрутського району Арцаху (невизнана Нагірно-Карабахська республіка). Глава Міноборони Вагаршак Арутюнян, який перебуває з робочим візитом в РФ, обговорив це питання в ході зустрічі з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу", — наголошується в повідомленні.

За даними Міноборони Вірменії, азербайджанські сили змогли увійти в село Хін Тагер, а також підійти на близьку відстань до села Хцаберд. "В результаті азербайджанської провокації у вірменської сторони шість поранених, у противника є втрати і поранені", — зазначено в повідомленні.

"Міноборони Вірменії рішуче засуджує провокацію азербайджанської сторони", — йдеться в заяві. У ньому підкреслюється, що ситуація, що склалася, не має нічого спільного з ключовою вимогою підписаної лідерами Вірменії, Росії та Азербайджану заяви про припинення військових дій, що "ставить під загрозу крихкий мир, досягнутий завдяки прямим зусиллям президента Росії".

Військове відомство також повідомляє, що, "як пізно ввечері, так і зараз, в Гадрутському районі ведуться переговори між вірменськими, російськими та азербайджанськими військовими з метою врегулювання ситуації і повернення сторін на колишні позиції".

Новини

Популярні теми форуму

analytics