Close button

Яким буде курс долара і євро 14-20 грудня

Яким буде курс долара і євро 14-20 грудня

Гривня зміцнилася на минулому тижні до долара США і євро. НБУ вперше за більш ніж місяць вийшов на міжбанк з купівлею долара. На поточний момент за курсом американської валюти до гривні підтримкою виступає рівень 28 грн / $, повідомляє UBR.

Як зауважив аналітик компанії RoboForex Андрій Гойл, саме за цю позначку на цьому тижні розгорнеться боротьба між покупцями і продавцями.

НБУ на своєму засіданні залишив облікову ставку на колишньому рівні - 6%. Передумов для її підвищення, на думку глави Нацбанку Кирила Шевченка, зараз немає, і регулятор далі має намір працювати над зниженням вартості кредиту.

Минулого вівторка Мінфін провів успішне розміщення ОВДП, запропонувавши ринку цілих 7 випусків цінних паперів.

"Зростання їх прибутковості триває, що підвищує до них інтерес нерезидентів. Раптово для всіх ЄС прийняв рішення про виділення Україні кредиту в сумі 623,5 млн євро за пільговою ставкою в 0,125% річних з погашенням в 2035 році. Тепер можна очікувати прогресу і в переговорах з МВФ - судячи з усього, обіцяні транші прийдуть в Україну вже на початку наступного року ", - вважає Гойла.

Динаміка курсу національної валюти до долара США і євро зараз знаходиться в руках Нацбанку, який залишиться головним гравцем на міжбанку. Найбільш ймовірно, що регулятор буде використовувати поточну ситуацію для поповнення валютних резервів. Унаслідок майбутнього карантину імпортери свою активність помітно знизили.

"На цьому тижні по курсу долара США проти гривні очікую корекції до рівня 28,15 грн / $. Євро до гривні, ймовірно, продовжить зміцнюватися до позначки 34,18 грн / €", - резюмував Гойла.

Новини

Популярні теми форуму

analytics