Close button

Зарплати поліцейським потрібно підвищити в кілька разів - МВС

Зарплати поліцейським потрібно підвищити в кілька разів - МВС

Заробітну плату поліцейським потрібно підвищувати. Вона не відповідає навантаженню, одержуваному правоохоронцями під час виконання обов'язків. Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє Finance.ua.

"У нас є невідповідність зарплати слідчого в 12-14 тисяч гривень з навантаженням, яке на нього лягає. Ми не можемо довго утримувати на роботі людей, які працюють за 14 тисяч гривень і повинні розплутувати складні схеми за участю злочинців, яких захищають адвокати, заробляючи сотні тисяч. Тому рівень зарплати поліцейським потрібно підвищувати ", - сказав він.

Геращенко зазначив, що зарплати поліцейського і співробітника НАБУ за рік різняться в 5-6 разів.

"Але справи, які розплутують поліцейські, бувають не менш складні і не менш важливі, ніж у співробітників НАБУ. Працівники поліції, знаючи, що в НАБУ зарплата в 5-6 разів вище, задають питання: а чому так? В одній західній країні немає такого, що співробітник одного правоохоронного органу отримує в стільки разів більше, ніж співробітник іншого правоохоронного органу ", - повідомив Геращенко.

За його словами, реформи повинні проходити не тільки в поліції, але і в прокуратурі і судовій системі.

Він вважає, що необхідно збільшити кількість слідчих суддів в найбільш завантажених судах, щоб випадків здирництва з боку правоохоронних органів було менше.

Раніше Геращенко відзначав, що річна зарплата поліцейського в цьому році може скласти 258,7 тис. Грн. на 1 працівника. У податковому органі вона - 329,1 тис. Грн, для співробітника СБУ - 451,2 тис. Грн, співробітника ДБР - 885,3 тис. Грн, співробітника НАБУ - 1,32 млн грн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics