Close button

РНБО інформує про високий рівень кіберзагрози

РНБО інформує про високий рівень кіберзагрози

Згідно з інформацією координаційного центру, атака дуже схожа з атакою Ransom: Win32 / Petya, що мала місце в Україні в 2017 році, повідомляє УНИАН.

Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО України інформує про високий рівень кіберзагрози в Україні через масштабну кібератаки в США.

Злом стався через сервер оновлень системи управління продуктами SolarWinds Orion Platform (її версії 2019.4 - 2020.2.1 HF1). Постраждали майже всі державні установи США.

Атаку пов'язують з діяльністю хакерської групи APT29 або Cozy Bear, яку частково звинувачують в зв'язках зі Службою зовнішньої розвідки РФ.

Згідно з інформацією координаційного центру, атака дуже схожа з атакою Ransom: Win32 / Petya, що мала місце в Україні в 2017 році.

"З огляду на те, що продукти SolarWinds не є поширеними у використанні державними органами в Україні, ризики для ураження державних українських систем не є критичними. Однак висока активність хакерських угруповань, які пов'язують з російськими спецслужбами, загрожує тим суб'єктам господарювання, які використовують цей продукт, значить , і в Україні, яка знаходиться з Російською Федерацією в стані гібридної війни ", - повідомляється на сайті.

Суб'єктам господарювання, які використовують цей продукт, рекомендують перевірити свої мережі на наявність показників компрометації. Інформацію про те, як виявити загрозу в продуктах SolarWinds Orion можна скачати по посиланню .

Хакерська атака в Україні

  • 27 червня 2017 року українські банки, енергетичні компанії, державні інтернет-ресурси і локальні мережі, а також ряд медіа зазнали найбільшої хакерської атаки з використанням вірусу NotPetya, який блокує роботу комп'ютерних систем на операційній системі Windows.
  • За даними Нацполіціі, за дві доби 1508 юридичних і фізичних осіб подали скарги в кіберполіції про блокування комп'ютерів вірусом Petya.A, який шифрував дані на комп'ютері та вимагав гроші.
  • Також від вірусу, але в меншій мірі, постраждали комп'ютерні системи інших країн. Збиток від атаки оцінюється в 1,2 млрд доларів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics