Close button

Розкрито таємницю "самого самотнього будинку в світі": вражаючі фото

Розкрито таємницю "самого самотнього будинку в світі": вражаючі фото

На безлюдному ісландському острові Елліджей майже 100 років пустує "самий самотній будинок в світі". Білий будинок з чорним дахом розташовано на схилі зеленого пагорба на північному сході архіпелагу Вестманнаейяр, повідомляє Сегодня.

Протягом XVIII і XIX століть це мальовниче місце було будинком для декількох сімей. Однак в 1930-х роках його останні жителі виїхали на материк в пошуках кращого життя.

5fd7596a79ee0.jpg

З тих пір острів був повністю безлюдним, а самотній будинок породив безліч теорій. Ходили чутки, що ця будівля побудував ексцентричний мільярдер, щоб сховатися там у разі "зомбі-апокаліпсису".

Також існує думка, що це власність релігійного фанатика-відлюдника. Але, на жаль, реальність виявилася прозаїчною - будинок побудувала Мисливська асоціація Елліджей.

На жаль, в будинку немає електрики і водопроводу, хоча види з вікон просто приголомшливі. Туристичні компанії навіть пропонують мандрівникам організувати одноденні поїздки, щоб помилуватися захоплюючими пам'ятками цієї незвичайної локації!

5fd759945b501.jpg

5fd7599d835e0.jpg

Нагадаємо, раніше на продаж виставили найвужчий будинок в Лондоне- його ширина всього 1,8 метра. За незвичайну нерухомість покупцеві доведеться викласти 950 тисяч фунтом стерлінгів (близько 34,3 млн гривень).

Крім цього, дизайнер Томас Осинського і кінопродюсер з Лос-Анджелеса Кріс Хенлі в рамках програми American Psycho спроектували незвичайний дзеркальний будинок-невидимку.

Володимир Грисюк

Новини

Популярні теми форуму

analytics