Close button

Що очікується на валютному ринку 15 грудня

Що очікується на валютному ринку 15 грудня

На міжбанківському валютному ринку продовжується зниження котирувань безготівкового долара, викликане різким збільшенням пропозиції валюти від компаній-нерезидентів. Після тривалої перерви вони знову почали активно купувати облігації державної позики (ОВДП), що розміщуються Міністерством фінансів, повідомляє Курс Украины.

У понеділок Національному банку довелося двічі проводити інтервенцію з купівлі валюти, щоб загальмувати падіння. Сьогодні зниження продовжиться, але його темпи можуть трохи знизитися.

Відкриття торгів вівторка очікується на рівні 27,80 / 27,88 - ціна заявок на купівлю / продаж відповідно.

Готівковий долар в Києві в понеділок подешевшав відразу на 19 копійок: ще вранці оптові обмінні пункти продавали його по 28,10-28,12 гривень, а до вечора ціна опустилася до 27,91-27,93 гривень. Таким чином готівковий долар почав скорочувати розрив з безготівковим. Сьогодні оператори готівкового ринку будуть, як завжди, пильно стежити за ситуацією на міжбанку. Якщо безготівковий долар продовжить втрачати в ціні, готівковий долар може подешевшати до 27,85-27,90 гривень.

Євро на FOREX в понеділок відновив зростання і піднявся до 1,2177 долара за євро. Всього 2 пункту не вистачило євровалюті, щоб встановити новий річний максимум. У Києві готівковий євро в понеділок продовжив дешевшати: до вечора його ціна в оптових обмінниках опустилася до 33,75-33,80 гривень. Сьогодні очікуються продажу євро в діапазоні 33,70-33,80 гривень. Євро, як і перед цим, буде відслідковувати зміну цін на готівковий долар в Україні, ігноруючи або вкрай слабо реагуючи на те, що відбувається в світі.

Російський рубль після зміцнення до 72,80 рублів за долар знову відновив падіння і опустився до вечора понеділка до 74 рублів за долар. На цій позначці його почали купувати, і рубль знову почав зміцнюватися. Станом на 8:45 ранку вівторка рубль торгується в діапазоні 73,50-73,55 рублів за долар. У Києві готівковий рубль в понеділок продавали по 3,76-3,79 гривень за 10 рублів. Сьогодні очікується продаж рубля за такою ж ціною. Зміцнення гривні до долара врівноважує зміцнення рубля, тому ціна рубля за гривню залишається стабільною.

На 15 грудня 2020 року офіційний курс встановлений на рівні 27,87 грн / дол.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics