Close button

Росія випробовує новий пасажирський літак

Росія випробовує новий пасажирський літак

Сьогодні, 15 грудня, у вівторок, на аеродромі Іркутського авіаційного заводу відбувся перший політ російського середньомагістрального вузькофюзеляжного пасажирського літак МС-21-310 з російськими двигунами ПД-14, повідомляє «Ростех», повідомляє Лента.ру.

«Зараз ми спостерігаємо плоди праці десятків тисяч людей, які працювали на підприємствах авіадвигунобудівна галузі для того, щоб відбувся цей політ», - заявив глава Мінпромторгу Денис Мантуров.

У повідомленні держкорпорації відзначається, що в повітрі літак знаходився 85 хвилин.

У березні 2019 року генеральний директор Всеросійського інституту авіаційних матеріалів (ВІАМ) академік Російської академії наук (РАН) Євген Каблов заявив, що турбовентиляторний двигун ПД-14, призначений для літака МС-21, «тільки порівняно недавно був розроблений і створений» і є « абсолютно видатним ».

У січні повідомлялося, що заходи, введені Міністерством промисловості і торгівлі США щодо постачальника композитів для МС-21, не є санкціями, а «технологічними обмеженнями».

У жовтні 2018 року ПД-14 отримав Сертифікат типу з підписом глави Росавіації Олександра Нерадько.

Розробка ПД-14 здійснювалася пермським «авіадвигунів» в рамках держпрограми «Розвиток авіаційної промисловості на 2013-2025 роки». Силові агрегати отримають МС-21, призначені для перевезення до 211 осіб (гранична щільна компонування крісел в версії МС-21-300) на відстань до 6,4 тисячі кілометрів. Перший політ машина сімейства зробила травнем 2017-го.

Раніше повідомлялося, що МС-21 отримували американські двигуни PW1000G.

Новини

Популярні теми форуму

analytics