Close button

Рада змінила межі 11 міст

Рада змінила межі 11 міст

Верховна Рада прийняла постанову про зміну меж міста Ніжина Чернігівської області та Ніжинського району, повідомляє Капитал.

Про це в Фейсбук повідомив ніжинський міський голова Олександр Кодола.

«Постанову ВР про зміну і встановлення меж міста Ніжина та Ніжинського району прийнято. Спасибі всім народним депутатам за підтримку!» - написав мер.

У попередньому пості Кодола вказував, що в разі прийняття постанови Ніжин територіально виросте на 725 га або майже на 17%.

Кодола зазначив, що необхідність упорядкування кордонів міста пов'язана з тим, що вони до сих пір не встановлені і юридично не закріплені. Проект проголосованої сьогодні постанови розроблявся з 2008 року.

«За цей час наша громада пройшла тривалу процедуру: рішення районної та обласної ради, підготовка Постанови ВРУ міністерством розвитку громад і територій, розгляд в комітеті і нарешті голосування в Раді», - розповів міський голова.

Судячи з постанови ВРУ, реально площа Ніжина зросла на 720 га (з 4305 до 5025 га), так як близько 5 га території міста відійшли до Вертіевскої сільської раді. Відповідно, на 720 га (0,5%) зменшилася площа Ніжинського району.

Іншими постановами, як зазначається на сайті ВРУ, змінені межі міста Корюківки на Чернігівщині (збільшені на 371 га) і ще дев'яти населених пунктів в різних регіонах України.

Так, постановою змінено та встановлено межі Радехова Червоноградського району Львівської області; Великих Мостів Червоноградського району Львівської області; Рубіжного Сєверодонецького району Луганської області; Шполи Звенигородського району Черкаської області; Городка Хмельницького району Хмельницької області; Арциза Болградського району Одеської області; Рогатина Івано-Франківського району Івано-Франківської області; Овруча Коростенського району Житомирської області; Лозовій Лозівського району Харківської області.

Новини

Популярні теми форуму

analytics