Close button

Росії вигідно заморозити конфлікт у Придністров'ї

Росії вигідно заморозити конфлікт у Придністров'ї

Поки конфлікт в Придністров'ї не має шансів на рішення. Якщо можливо досягти прогресу в придністровському питанні, то тільки за участю України, повідомляє РБК-Украина.

Про це заявив в коментарі заступник директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь, йдеться в матеріалі "Конфлікт у Придністров'ї: як Україна може допомогти Молдові у протистоянні з РФ".

За його словами, рішення конфлікту можливо через вплив на еліти, які мають бізнес-інтереси як в Молдові, так і в Україні.

"Придністровський конфлікт буде залишатися тією" гангреною ", який буде використовуватися для руйнування молдавської державності зсередини. Це інструментарій, за допомогою якого Кремль зберігає свій вплив на пострадянському просторі. І конфлікти, які починала Росія за весь цей час, пов'язані і використовуються саме з цієї метою ", - сказав Самусь.

Як він вважає, є і конкретні кроки, які Україна і Молдова можуть зробити, щоб принаймні знизити присутність російських військових в регіоні.

Це заборонити ротацію, вирішити питання з приводу сепаратистів, які без проблем їздять і в Кишинів, і в Одесу через корупцію на кордоні, і спокійно літають з аеропортів, як з Молдови, так і з України, додав екс-міністр оборони Молдови Анатол Шалар.

Нагадаємо, як заявив Володимир Путін, Російська Федерація виведе своїх миротворців з Придністров'я, коли складеться сприятлива ситуація. Для цього повинні бути виконані кілька умов.

Раніше обраний президент Молдови Майя Санду зажадала вивести війська і миротворців Російської Федерації з Придністров'я.

Новини

Популярні теми форуму

analytics