Close button

У Східній Європі - високі рівні забруднення повітря

У Східній Європі - високі рівні забруднення повітря

Жителі країн Східної Європи з приходом холодної і туманної зими в умовах пандемії COVID-19 зіткнулися з додатковою небезпекою для органів дихання - з забрудненням повітря, повідомляє U.S. News.

Відповідно до нового звіту Європейського агентства з навколишнього середовища, кожен восьмий випадок смерті в Європі пов'язаний із забрудненням повітря. А Організація Об'єднаних Націй заявляла, що жителі всіх великих міст Західних Балкан схильні до негативного впливу забруднення атмосферного повітря, який значно погіршує і скорочує тривалість їх життя.

Експерти пояснюють, що повітря країн Східної Європи, таких як, Боснія, Сербія, Хорватія, Польща, сильно забруднене, оскільки в нього потрапляють продукти згорання твердого палива для обігріву приміщень в зимові місяці.

Особливо високий рівень забруднення повітря спостерігається в Польщі. Ця проблема давно переслідує Польщу і є причиною великої кількості смертей щороку. Але в цьому році медичні експерти кажуть, що через пандемію коронавирусной інфекції забруднення повітря значно збільшує проблеми зі здоров'ям громадян цієї країни.

Новини

Популярні теми форуму

analytics