Close button

Toyota розкритикувала перехід на електромобілі

Toyota розкритикувала перехід на електромобілі

Президент корпорації Toyota Motor Акіо Тойода назвав надмірним "хайп" навколо електромобілів. Він сказав це на підсумковій річній прес-конференції Японської асоціації автовиробників, яку він очолює, повідомляє Интерфакс.

Тойода звернув увагу, що прихильники електромобілів не враховують викиди, які утворюються в результаті генерації електроенергії, а також витрати, пов'язані з переходом країни на електромобілі.

За словами Тойоди, Японія залишилася б без електрики влітку, якби всі автомобілі в країні були електричними. Інфраструктура, необхідна Японії для повного переходу на електромобілі, буде коштувати країні від 14 трлн до 37 трлн ієн ($ 135-358 млрд), заявив він.

"Коли політики виходять і кажуть, що потрібно позбутися від усіх автомобілів з бензиновими двигунів, чи розуміють вони, про що йде мова?", - зазначив він.

Занадто поспішний заборона бензинових автомобілів, за його словами, "призведе до краху поточної моделі бізнесу автовиробників" і втрати мільйонів робочих місць.

У такій країні як Японія, де основна частина електроенергії виходить за рахунок спалювання вугілля і газу, перехід на електромобілі не допоможе навколишньому середовищу, вважає Тойода. "Чим більше електромобілів ми виробляємо, тим гіршою стає ситуація з викидами вуглекислого газу", - зазначив він.

Крім того, він побоюється, що автомобілі можуть стати недоступними для середньостатистичного жителя країни.

Прихильники більш активного використання електромобілів в Японії говорять про те, що машини можна буде заряджати вночі, коли попит на електрику є низьким. Цей ринок може рости поступово, разом з розвитком "зелених" технологій, вважають вони.

На початку грудня японські ЗМІ повідомляли, що уряд Японії планує незабаром оголосити про намір ввести заборону на продаж нових автомобілів з бензиновими двигунами з 2035 року при збереженні можливості покупки гібридних машин. Однак поки офіційного оголошення так і не було. У міністерстві економіки, торгівлі і промисловості Японії заявляють, що рішення щодо майбутнього автомобілів з дизельними двигунами поки не прийнято, пише The Wall Street Journal.

Toyota є лідером ринку гібридних автомобілів і не продає електромобілі для масового ринку в США або Японії. Компанія при цьому випускає модель автомобіля на водневих паливних елементах.

Раніше в цьому році американський виробник електромобілів Tesla обійшов Toyota за капіталізацією, ставши найдорожчим автовиробником в світі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics