Close button

Командувачу ВПС оголосили підозри у справі Ан-26

Командувачу ВПС оголосили підозри у справі Ан-26

У Державному бюро розслідувань заявили, що у справі авіакатастрофи Ан-26 оголосили підозри. Одне з них - командувачу ВПС Сергію Дроздову. Про це в ході брифінгу в п'ятницю, 18 грудня, повідомив начальник відділу ГБР Вадим Приймачок, повідомляє Корреспондент.

Відзначається, що Сергія Дроздова підозрюють в халатності. Також командиру військової частини і керівнику польотів військової частини оголосили підозри в порушенні правил польотів. ДБР заявило, що вони допустили порушення як на стадії підготовки польоту Ан-26, так і під час його катастрофи. Зокрема, встановлено, що на борт літака були допущені сторонні особи, а саме курсанти-льотчики, які не мали досвіду в керуванні літаком.

За словами Вадима Приймачка, командир літака також не мав навичок керування літаком в нічний час. "В ході проведених в кримінальному провадженні великого комплексу слідчих дій ... отримано беззаперечні докази, що вказують на те, що порушення правил підготовки польотів, порушення правил польотів і порушення правил експлуатації літальних апаратів мали системний і систематичний характер ".

При цьому в ГБР додали, що слідство триває і ступінь провини і відповідальності кожного військового, який мав відношення до експлуатації літака АН-26, ще буде перевірятися. Нагадаємо, літак Ан-26 зазнав аварії біля Чугуєва увечері 25 вересня.

Він здійснював навчальний політ. Загинули 26 осіб. Вижив тільки один курсант. У жовтні в Кабміні озвучили перші висновки про аварію Ан-26. Повідомлялось, що розшифровка "чорних ящиків" показала наявність грубих порушень у виконання польоту та в його організації.

Новини

Популярні теми форуму

analytics