Close button

В Британії назвали РФ найбільшою загрозою регіону

В Британії назвали РФ найбільшою загрозою регіону

Російська військова присутність поблизу територіальних вод і повітряного простору Великобританії свідчить про те, що країна становить загрозу євроатлантичного регіону, слова глави Штабу оборони королівства Ніка Картера. Генерал попередив, що Лондон не повинен закривати очі на активність Москви, повідомляє ИноТВ.

Начальник Штабу оборони Великої Британії Нік Картер заявив, що присутність російських кораблів і бойових літаків поряд з територіальними водами та повітряним простором Сполученого Королівства свідчить про те, що Росія є найбільшою загрозою безпеці євроатлантичного регіону.

Зокрема, два тижні тому біля десяти російських військових кораблів і бойових літаків Північного, Балтійського і Чорноморського флотів влаштували «демонстрацію сили в водах біля берегів Великобританії і Ірландії».

«Вони грають мускулами у нас на задньому дворі, причому, роблять це в демонстративної формі, чого не було з часів холодної війни», - попередив Картер в ході виступу на щорічній конференції Об'єднаного королівського інституту по дослідженню питань безпеки і оборони.

Крім того, за словами британського генерала, Москва не обмежується традиційними військовими тактиками, регулярно використовуючи «кібератаки і інформаційні атаки проти своїх опонентів». При цьому Іран і Північна Корея, на думку Картера, наслідують приклад Росії.

Картер також вказав на можливу причину такої активності Росії. Генерал вважає, що така діяльність «з високим ступенем ймовірності, викликана проблемами всередині країни». За його словами, Москва бореться з власними «надмірними імперськими амбіціями».

Разом з тим, Картер підкреслив, що Великобританія у відповідь на це повинна демонструвати, що країну не вдасться залякати. Сполучене Королівство має стримувати подібні загрози, а також показувати, що не стане закривати очі на російську активність.

За словами Картера, для цього необхідно користуватися «традиційними елементами жорсткої сили - військовими кораблями і літаками», а також «менш традиційними засобами», такими як можливості в кіберпросторі. Крім того, Лондон повинен «тримати в напрузі» Москву в Баренцевому, Балтійському і Чорному морях.

Новини

Популярні теми форуму

analytics