Close button

У Мінфіні спростували страшилки про ПРРО

У Мінфіні спростували страшилки про ПРРО

Для використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) не потрібно залучати бухгалтера і IT-фахівця. Це програмне забезпечення можна встановити на будь-який гаджет, повідомила прес-служба Мінфіну з посиланням на заступника міністра Світлану Воробей. Чиновник спробувала спростувати "страшилки для малого бізнесу", повідомляє UBR.

"Використовуючи програмний РРО, будь-яких додаткових витрат підприємець нести не буде. Більше того, використання ... передбачає майже повне скасування обтяжливих обов'язків, які супроводжують застосування класичних РРО", - розповіла заступник міністра.

За її словами, також не буде підвищеного тиску податківців у зв'язку з впровадженням РРО, якщо на це немає підстав. А відсутність зайвих обов'язків гарантує безпомилкову роботу. Також вона нагадала, що зараз діє мораторій на перевірки застосування реєстраторів.

У Мінфіні вважають, що чотири місяці використання прро свідчать про успішність цього продукту. Станом на 30 листопада понад 3 тис. Підприємців зареєстрували 54,4 тис. Програмних реєстраторів, за допомогою яких фіскалізований майже 80 млн чеків, або понад 1 млн - щодня.

Одночасно уряд працює над створенням нових навчальних посібників і програм для тих, хто хоче навчитися працювати з цим програмним забезпеченням.

"Чи стане розширення сфери застосування РРО причиною закриття легального бізнесу і переходу в тінь? Можу сказати, що хто хотів працювати в тіні, то працює і зараз, але з розширенням застосування РРО це буде робити все важче і важче", - підкреслила заступник міністра.

Новини

Популярні теми форуму

analytics