Close button

Зеленський привітав адвокатів із професійним святом

Зеленський привітав адвокатів із професійним святом

Президент України Володимир Зеленський привітав адвокатів із професійним святом, повідомляє УНИАН.

«Не можна уявити демократичного і цивілізованого держави без сильного і дійсно майстерного інституту адвокатури. Саме завдяки діяльності адвокатів для всіх громадян визначається впевненість, що права і свободи людини, державні гарантії та обов'язки - не порожні слова. Це і дозволяє говорити: щастить тому, хто має мудрого адвоката », - йдеться у привітанні глави держави, текст якого розміщений на його офіційному сайті.

Президент констатує, що в сучасній Україні адвокати стали не просто захисниками і представниками інтересів своїх клієнтів. Роботу адвокатури як інституту слід розглядати набагато ширше.

«Наша держава знаходиться в процесі трансформації. Старі правила і звички поступово зникають, нові затверджуються не відразу. В таких умовах важливо завжди мати орієнтир - перш за все етичний. І здатність адвокатів ефективно боротися за свободу людей, за те, щоб право дійсно працювало, часто служить саме таким орієнтиром », - зазначив Зеленський.

Він зазначає, що дійсно сильна адвокатура підтягує за собою на цивілізований рівень всі інші елементи держави.

«Віримо, що і в подальшому професіоналізм, принцип справедливості і відданість ідеї захисту людей залишаться серед основ адвокатури в Україні», - додав Зеленський.

Новини

Популярні теми форуму

analytics