Close button

SpaceX запустила розвідувальний супутник США

SpaceX запустила розвідувальний супутник США

Компанія Ілона Маска SpaceX здійснила успішний запуск важкої ракети-носія Falcon 9 з секретним супутником NROL-108 Національного управління військово-космічної розвідки США (NRO), повідомляє Корреспондент.

Про це стало відомо в суботу, 19 грудня.

Запуск ракети був здійснений о 09:00 за часом Східного узбережжя США (16:00 за Києвом) зі стартового комплексу LC-39А на космодромі на мисі Канаверал у Флориді.

Про цілі, орбіти, розмір та інших характеристики американського супутника NROL-108, вага якого досягає семи тонн, офіційно не повідомляється. Місія та можливості супутників даного типу строго засекречені. За наявними даними, він призначений для радіоелектронної розвідки.

Перша багаторазова ступінь ракети-носія Falcon 9, яка використовується вже вп'яте для запуску, через 8 хвилин 15 секунд після старту зробила керовану вертикальну посадку на космодром.

Крім того, рятувальні судна компанії SpaceX повинні будуть зловити в надводні мережі або виловити з Атлантики дві стулки головного обтічника ракети, які будуть спускатися на парашутах.

Нагадаємо, раніше в грудні США запустили ще один секретний супутник. Важка ракета-носій Delta IV вивела на орбіту апарат NROL-44 Національного управління військово-космічної розвідки США (NRO).

Новини

Популярні теми форуму

analytics