Close button

Німеччина відзвітувала про прямі інвестиції в РФ

Німеччина відзвітувала про прямі інвестиції в РФ

Незважаючи на пов'язану з пандемією кризу иа західні санкції щодо Москви, інвестиції німецького бізнесу в Росії продовжують триматися на порівняно високому рівні. У третьому кварталі 2020 року німецькі компанії інвестували в РФ майже 700 мільйонів євро, повідомляє DW.

Про це повідомляє Німецько-російська зовнішньоторговельна палата (AHK). Показник за перші три квартали склав близько 1,3 мільярда євро.

У третьому кварталі обвал інвестицій вдалося компенсувати

Прямі інвестиції німецьких фірм в Росії "несподівано сильно відновилися", вказала організація, яка спирається в своєму аналізі на дані Німецького федерального банку (бундесбанку). Компаніям вдалося компенсувати обвал інвестицій в другому кварталі, пов'язаний з пандемією коронавируса, заявив глава AHK Райнер Зеле.

За його словами, на рівень інвестицій в РФ також впливають санкції ЄС, запроваджені за анексію українського півострова Крим і війну на сході України, інспіровану Росією. Разом з тим німецькі фірми бачать в Росії багатообіцяючий ринковий потенціал і орієнтоване на споживання 140-мільйонне населення, а також "здоровий державний бюджет з низьким ступенем держборгу", вказав Зеле.

Проекти німецьких компаній в Росії

Він зазначив, що компанії з Німеччини в даний час реалізують в Росії кілька великих проектів. Зокрема, виробник сільськогосподарської техніки Claas розширює виробництво комбайнів в Краснодарі. Фірма Knauf,що спеціалізується на будівельних матеріалах, інвестувала 50 мільйонів євро у відкриття нової виробничої лінії поблизу Санкт-Петербурга. Аналогічну суму направило на розширення бізнесу в Росії керівництво мережі гіпермаркетів Globus.

За відомостями Німецько-російської зовнішньоторговельної палати, в кризовий рік вона змогла розширити свої позиції як "найбільшого іноземного економічного об'єднання в Росії". Так, кількість членів палати зросла більш ніж на десять відсотків у порівнянні з минулим роком до приблизно 1000. За даними об'єднання, в Росії зареєстровано близько 4000 німецьких компаній.

Новини

Популярні теми форуму

analytics