Close button

Toyota готує переворот на ринку електромобілів

Toyota готує переворот на ринку електромобілів

Кілька відомих автовиробників розробляють твердотільні акумулятори . Вважається, що вони забезпечать приріст ємності, знизивши небезпека загоряння і підвищивши швидкість заряду. Судячи з усього, першою розпочати масово використовувати цю технологію вирішила Toyota, повідомляє 4PDA.

Раніше про плани масового виробництва твердотільних акумуляторів повідомляв концерн Nissan Motor. Однак терміни набагато скромніше і вказують на 2028 рік, коли і почнеться розгортання нової технології.

Власні плани виношує і Volkswagen, який поставив термін запуску виробництва на 2025 й. Як з'ясувалося, японська Toyota знаходиться на фінальній стадії тестування і може виявитися у фінішу першою.

В даний час Toyota володіє найбільшим патентним портфоліо, що описує роботу твердотільних акумуляторів. Очікується, що такі батарейки виявляться ефективною альтернативою літій-іонним, в яких використовується розчин з електролітів. Дослідники впевнені, що це не тільки знизить ризик загоряння, але також збільшить щільність енергії і знизить час зарядки.

Як повідомляється, вже найближчим часом японський виробник представить твердотільні акумулятори, здатні забезпечити запас ходу до 500 км при повному заряді всього за 10 хвилин. Перший прототип повинні продемонструвати в 2021-м, а початок масового виробництва може стартувати в найближчі 3-4 роки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics