Close button

15 країн закрили авіасполучення через мутацію COVID

15 країн закрили авіасполучення через мутацію COVID

Список країн Європейського союзу, які припиняють польоти з Великобританії, продовжує зростати на тлі побоювань через поширення нового штаму коронавірусу, повідомляє Европейская правда.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

Нідерланди були першими в неділю, хто оголосив про негайну заборону польотів, протягом дня аналогічні повідомлення надійшли з Бельгії, Австрії, Франції, Італії, Латвії, Литви, Естонії, Болгарії, Швейцарії, Чехії та Швеції.

Німеччина заборонила майже всі польоти з Великобританії з півночі, за деякими винятками, включаючи вантажні літаки.

Ірландія введе 48-годинну заборону на польоти до Великобританії, в той час, як пороми будуть обмежені вантажними перевезеннями.

За межами Європи уряд Канади також оголосив, що з понеділка заборонить польоти з Великобританії на 72 години.

Органи охорони здоров'я Нідерландів та Італії повідомили, що новий різновид вірусу, описаний в Великобританії, був виявлений в їх країнах за останні кілька тижнів.

Нідерландський інститут суспільної охорони здоров'я повідомив, що цей різновид був виявлений у випадковій вибірці на початку грудня, і що планується подальше розслідування.

Міністерство охорони здоров'я Італії заявило, що у пацієнта і його партнера, які повернулися з Великобританії літаком кілька днів тому, був виявлений цей новий штам. За повідомленням міністерства, вони прибули в міжнародний аеропорт Рима і знаходяться в ізоляції.

Нагадаємо, в неділю прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив про введення локдауна для понад 16 млн жителів Англії й відмову від послаблень на Різдво через виявлення нового штаму коронавірусу, який на 70% більш заразний, ніж звичайний.

З новим штамом пов'язують стрімке зростання кількості заражень, яке спостерігається в Англії за останні 2 тижні.

Хоча Джонсон і експерти переконані, що вакцина все одно буде ефективною, а штам не створює великих ризиків ускладнень і смертей, уряд вирішив вдатися до рішучих заходів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics