Close button

Brexit: ЄС і Британія не домовилися до встановленого дедлайну

Brexit: ЄС і Британія не домовилися до встановленого дедлайну

Євросоюз і Великобританія не зуміли домовитися про нову торговельну угоду в неділю, як того вимагав Європарламент, і продовжать переговори на цьому тижні, повідомляє Украинская правда.

Як повідомляє "Європейська правда", про це оголосили учасники переговорів обох сторін.

"У цей вирішальний момент для переговорів ЄС і Великобританії ми продовжуємо наполегливо працювати з Девідом Фростом і його командою. ЄС залишається відданим чесної, взаємної і збалансованої угоді. Ми поважаємо суверенітет Великобританії. І ми чекаємо того ж", - написав у Twitter в неділю ввечері головний парламентер ЄС Мішель Барньє.

Глава комітету Європарламенту із закордонних справ Девід Маккаллістер заявив, що поки немає ясності, чи буде взагалі досягнута домовленість про майбутні відносини Великобританії і ЄС.

"Конференція президентів Європарламенту висловила готовність організувати позачергове пленарне засідання за умови досягнення згоди до опівночі неділі, 20 грудня. Ми тільки що дізналися, що сьогодні не буде домовленості. Тому Європарламент в цьому році не зможе дати згоду на угоду", - написав Маккаллістер в Twitter .

Раніше представники Єврокомісії висловлювали припущення, що, можливо, можна домовитися про торговельне угоду, яке буде тимчасово застосовуватися до затвердження парламентом.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон минулого тижня заявив своїм міністрам, що найбільш імовірним результатом торгових переговорів з Європейським Союзом буде відсутність угоди.

Нагадаємо, 31 грудня завершується дія перехідного періоду, коли правила ЄС ще продовжували застосовуватися в Британії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics