Close button

Мільйони американців залишилися без грошей на Різдво

Мільйони американців залишилися без грошей на Різдво

У багатьох американських сім'ях через пандемію та її економічні наслідки в цьому році немає коштів на підготовку до Різдва, подарунки та святкову вечерю, що особливо сильно розчаровує дітей. Поки Конгрес не може домовитися про нові виплати по безробіттю, благодійним організаціям вже не вистачає коштів і матеріалів для допомоги всім нужденним, повідомляє ИноТВ.

У ці свята, затьмарені пандемією коронавірусу в очікуванні рецесії у мільйонів американців мало грошей і нічого святкувати. У Техасі, Пенсільванії та інших штатах вишикувалися лякають черги за безкоштовними продуктами, тоді як благодійні організації намагаються впоратися з нестачею коштів через COVID-19.

Тим часом у Вашингтоні Конгрес вже кілька місяців не може вийти з глухого кута і схвалити новий закон про надзвичайну допомогу перед відходом на канікули. Навіть якщо його приймуть, пройде кілька тижнів перед тим, як державні установи знову почнуть виплачувати допомогу по безробіттю тим, хто цього потребує.

Однак для Сьєрри Шовіледжі з Канзасу і її дітей буде вже пізно. Ця медсестра втратила спочатку роботу в інтернаті після того, як він остаточно закрився на початку пандемії, а потім машину через несплату по кредиту. Без засобу пересування знайти нову роботу в сільській місцевості є практично неможливим.

За час пандемії їй не виплачували ніякого допомоги по безробіттю: її заявка все ще знаходиться на розгляді без зазначення строку, коли винесуть рішення. «У цьому році вперше мої діти не відкриють жодного подарунка, не знайдуть нічого під ялинкою, - переживає Сьєрра Шовіледжі. Я використовувала всі свої заощадження і попросила маму поселити нас, поки не отримала субсидії на житло і продовольчі талони - це буквально все, що у мене є ».

Після того, як Келін Ніколь Кеглі з Індіани втратила роботу офіціанткою, її вигнали на вулицю в кінці жовтня, коли вона народила третю дитину. За словами жінки, їй була схвалена державна субсидія на житло, однак власник житла відмовився його прийняти і вказувати в своїй декларації про податки. Тепер багатодітна мати переїжджає від одних друзів до інших.

«Моя п'ятирічна дочка не може зрозуміти, чому у нас немає різдвяної ялинки, чому всі іграшки на складі і чому у неї немає свого куточка, - скаржиться Келін Ніколь Кеглі. Вона запитує мене принаймні раз в день, чи не можемо ми просто піти «додому». Колишня офіціантка запевнила видання, що зробила все можливе, щоб врятувати Різдво для своїх дітей, але «втратила всю надію» на свято.

Відчайдушна нужда мільйонів американців підштовхнула кілька благодійних організацій та програм допомоги до краю обриву. Програми зі збору іграшок і грошей потребуючих цього року заявили про недостатню кількість волонтерів і пожертвувань, в той час як попит під час пандемії зріс. Кілька державних і місцевих субсидій на оренду житла були вичерпані, а продовольчі фонди намагаються впоратися з нестачею продуктів при зростанні кількості звернулися.

Без рішення конгресу ситуація може погіршитися. У березні дві програми допомоги безробітним на хвилі економічної кризи зареєстрували 12 млн заявок - виплати по ним закінчуються 26 грудня або навіть раніше. Тим часом щотижня заявки на виплату допомоги по безробіттю досягають рекордних цифр, а більше 26 млн працюючих американців як і раніше відчувають негативні наслідки короновірусу.

Близько 12 млн орендарів в США до січня заборгували в середньому $ 5850 за оренду і комунальні платежі. Багатьом з них загрожує виселення після Нового року, коли закінчується термін дії мораторію на виселення, введеного Центром по контролю і профілактиці захворювань США. За даними останнього опитування Центру перепису населення США, практично 26 млн повнолітніх громадян (12%) заявили, що їхнім сім'ям за останній тиждень не вистачало грошей на їжу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics