Close button

Porsche надрукувала на 3D-принтері корпус електроприводу

Porsche надрукувала на 3D-принтері корпус електроприводу

Завдяки 3D-друку складний і відповідальний компонент став на 40% легше, ніж при використанні традиційних методів, а його міцність в найбільш навантажених місцях зросла вдвічі, повідомляє Auto.ua.

Виготовлення корпусу електричного приводу стало викликом для інженерів компанії через його складної форми, численних ребер посилення і елементів охолодження, а також необхідності подальшої інтеграції безлічі компонентів.

До того ж при аддитивном методі лазерного спікання (LMF) об'єкт формується шар за шаром, отже процес друку необхідно налагодити таким чином, щоб вже готові шари не заважали формуванню наступних. Але в Porsche впоралися із завданням, попутно запровадивши у виробництво нову решітку структуру на зразок будови кісток і деяких рослин.

Дослідний зразок блоку приводу в зборі містить електромотор, підшипники, електронні компоненти і двоступеневий редуктор з диференціалом. У найтонших місцях товщина стінок склала всього 1,5 мм, але при цьому вони вийшли дуже міцними. В результаті корпус виявився на 40% легше виготовленого традиційним методом, хоча загальна маса готового вузла з усіма «нутрощами» в результаті переходу на 3D-друк знизилася приблизно на 10%.

Porsche 3D

Як розповів керівник проектів відділу перспективних розробок силових агрегатів дослідного центру Porsche в Вайсахе Фальк Хейлфорт, даний експеримент довів придатність адитивних технологій для створення навантажених деталей порівняно великих розмірів.

Крім зниження маси виробу новий метод дозволяє наділити одну деталь великою кількістю функцій (наприклад, інтегрувати в корпус теплообмінник редуктора) і знизити число компонентів. Зокрема для збірки дослідного зразка блоку приводу потрібно на 40 робочих операцій менше, ніж за аналогічний, виготовленого промисловими методами. Таким чином час виробництва скорочується на 20 хвилин.

Porsche 3D

При наявних в даний час технологіях друк першого прототипу корпусу зайняла кілька днів, і через розміру компонентів довелося виконувати збірку в два етапи. Тому поки що стосовно автовиробництва мова може йти хіба що про дрібносерійному випуску суперкарів обмеженого «тиражу».

Втім, інженери Porsche сподіваються, що з розвитком технології 3D-друку час виробництва такого елемента можна буде скоротити на 90%, і весь корпус буде виготовлятися за один етап.

Новини

Популярні теми форуму

analytics