Close button

Volkswagen випустить два електричних седана

Volkswagen випустить два електричних седана

Видання Automotive News дізналося про плани Volkswagen випустити два електричних седана - один замінить чотиридверний «Пассат», а другий стане сучасною інтерпретацією моделі Phaeton, повідомляє Autoua.net.

Поки що умовний наступник Passat стане серійним втіленням концепту ID Vizzion (на фото вище), представленого на Женевському автосалоні в 2018 році. Власне «умовним» його можна вважати, оскільки доля чотирьохдверного Volkswagen Passat ще не вирішена - за чутками європейський седан не переживе прийдешню зміну поколінь в 2023 році і модель з таким ім'ям залишиться тільки в кузові універсал. Втім офіційного підтвердження або спростування цієї інформації поки не було.

Другий електромобіль, про розробку якого дізналися журналісти Automotive News, стане ідейним наступником знятого з виробництва в 2016 році седана Phaeton і складе конкуренцію Tesla Model S. Обидві моделі будуються на власній модульній платформі Volkswagen MEB, яка лягла в основу хетчбека ID.3 і кросовера ID .4. Від ідеї використання більш прогресивної «візки» Premium Platform Electric (PPE) розробки Audi-Porsche в Volkswagen вирішили відмовитися, оскільки вона зробила б новинки занадто дорогими.

Очікується, що електричний спадкоємець Passat з'явиться в 2023 році, а правонаступник Phaeton - не раніше 2025 року. Флагманську модель збираються випускати в німецькому Вольфсбурзі, однак розглядаються й інші варіанти, в тому числі США і Китай.

Новини

Популярні теми форуму

analytics