Close button

Британців попередили про дефіцит продуктів

Британців попередили про дефіцит продуктів

Британський консорціум роздрібної торгівлі попередив, що з 27 грудня в супермаркетах країни може виникнути дефіцит деяких продуктів, повідомляє Лента.ру.

Полиці супермаркетів почали порожніти 21 грудня після того, як Франція оголосила про плани закрити кордон на 48 годин через нового штаму COVID-19. Черги поруч з магазинами почали вибудовуватися з п'ятої ранку, за годину до відкриття, оскільки країну охопив страх перед дефіцитом.

Міністр внутрішніх справ Великобританії Прити Патель заявила 22 грудня, що уряд веде переговори з французькою владою з приводу відновлення вантажних і пасажирських перевезень. Овочі в країні можуть закінчитися, якщо французи не знімуть заборону через 48 годин.

Оскільки ланцюжка порушені, Лондон опинився на порозі торговельної блокади. Поставки продовольства до Великобританії з Євросоюзу склали чверть від загального обсягу в минулому році. Крім того, перебої в роботі портів призводять до того, що британські експортери м'яса і риби не можуть відправити свій товар у Європу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics