Close button

Разумков прокоментував призначення Вітренко

Разумков прокоментував призначення Вітренко

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає некоректним відсутність консультацій в парламенті з питання призначення Юрія Вітренка на посаду виконуючого обов'язки міністра енергетики, повідомляє Интерфакс-Украина.

"Наскільки мені відомо, консультацій з цього приводу прем'єр-міністр з Верховною Радою не проводив, і я думаю, що це не зовсім коректно. Це безвідносно до Вітренко. Навіть якби я голосував і кандидатура не набрала достатньої кількості голосів, моя риторика залишилася б саме такий ", - сказав спікер в ефірі програми" Хард з Влащенко "на телеканалі" Україна 24 ".

Разумков також вважає, що "не додасть ефективності співпраці, коли людину, не підтриманого раннє Верховною Радою, фактично в обхід парламенту призначають виконуючим обов'язки міністра".

Разом з тим, він нагадав, що 17 листопада Верховна Рада підтримала законопроект №3651-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій", згідно з яким прем'єр-міністр зобов'язується в протягом 30 днів після призначення виконуючого обов'язки міністра внести в парламент кандидатуру на відповідну посаду. Якщо цього не відбудеться в обумовлений законом період, парламент може визначатися щодо нового міністра. При цьому призначений урядом і. о. міністра може залишатися на цій посаді тривалий час, але без права брати участь в голосуваннях Кабміну.

Як повідомлялося, 22 грудня Кабінет міністрів України призначив колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка виконуючим обов'язки міністра енергетики.

Раннє, 18 грудня, два інформованих джерела підтвердили агентству "Інтерфакс-Україна" інформацію, що після першого невдалого голосування в Раді розглядається питання тимчасового призначення Вітренко в.о. міністра енергетики.

Крім того, Вітренко повідомив, що президент Володимир Зеленський і фракція монобольшінства "Слуга народу" мають намір повторно внести його кандидатуру, тому екс-директор НАК "Нафтогаз України" готовий поборотися за місце в уряді і відповідну підтримку.

Згідно з декларацією, в 2019 році Вітренко заробив за основним місцем роботи в "Нафтогазі" 53,25 млн грн і ще 2,23 млн грн як глава наглядової ради "Укрнафти". Йому також належить компанія AYA Securities (Київ)

Новини

Популярні теми форуму

analytics