Close button

Мандарини: як правильно вибирати

Мандарини: як правильно вибирати

Грудень традиційно вважається «мандариновим» місяцем. Хоча б через те, що люди проводжають старий і зустрічають Новий рік, поїдаючи помаранчевий фрукт, повідомляє Novate.

А це означає, що кількість придбаних фруктів, особливо в останній тиждень істотно збільшиться. Саме собою, кожен із споживачів зацікавлений в тому, щоб до нього на стіл потрапили найстигліші, соковиті і звичайно ж солодкі мандарини. На що потрібно звернути увагу при їх виборі, щоб в результаті так все і вийшло?

Купиш мандарини, а вони такі, що їх і в рот то не візьмеш! Викинути це «щастя» шкода, ось тому і сидиш в свято з повністю незадоволеним виглядом і приречено тиснеш в роті несолодкі і сухі мандарини, проклинаючи той день, коли потягнувся до тієї самої секції фруктів на прилавку. Для того, щоб подібного не відбувалося, слід усвідомити дві важливі речі, які завжди варто брати до уваги при покупці не тільки мандаринів, а й більшості інших цитрусових. Основних моментів два.

Перший момент: країна має значення

Найбільше наші люди люблять Абхазькі. | Фото: sputnik-abkhazia.ru.

Найбільше наші люди люблять Абхазькі.

Мандарини вирощуються у багатьох країнах світу, а тому вони можуть досить сильно відрізнятися. Навіть однакові сорти, вирощені в злегка відрізняються в умовах, можуть мати повністю різні смакові якості. Основними постачальниками мандаринів є Туреччина, Іспанія, Абхазія і Марокко.

Турецькі мандарини теж нічого. | Фото: lbuckshee.com.

Турецькі мандарини теж нічого.

Якщо попитати людей, то швидко виявиться, що найбільше їм подобаються саме абхазькі мандарини - вони соковиті з характерним кисло-солодким смаком. Якщо у мандаринів товста шкірка і багато кісточок, то вони швидше за все приїхали на прилавок з сонячної Іспанії. Турецькі мандарини солодкі, але сухуваті і з повітряним прошарком між часточками. Найсолодші мандарини - марокканські. Впізнати їх легко. Вони будуть найкругліші і найчастіше мають чи не ідеальну кулясту форму.

Другий момент: важлива зрілість

Непогані мандарини ростять в Грузії. | Фото: edunabazar.ru.

Непогані мандарини вирощують в Грузії.

При цьому слід розуміти, що все вищесказане буде справедливе тільки для повністю дозрілих мандаринів. Фрукт, який недотриманий на фермі має чи не строго протилежні смакові якості. У стиглих і не перезрілих мандаринів завжди буде чиста шкірка і не буде будь-яких вм'ятин на боках. Дуже важливо звертати увагу на колір шкірки. Чим він яскравіше і більш насичений - тим краще для нас. Винятки з цього правила є, але зустрічаються вони вкрай рідко.

А ось в іспанських занадто багато кісточок. | Фото: fake.avoka.do.

А ось в іспанських занадто багато кісточок.

Абсолютно не зайвим буде злегка пом'яти один з мандаринів в руці. Тверді мандарини - однозначно погано. Занадто м'які - теж не обіцяють нічого хорошого. До речі, саме з Абхазії досить часто привозять буро-зелені мандарини. Такі виглядають не дуже добре, але насправді будуть дуже смачними. Так що якщо є можливість перевірити місце виробництво напевно, то можна сміливо брати.

Важливо, щоб мандарин був стиглим. |Фото: россельхоз.рф.

Важливо, щоб мандарин був стиглим.

Новини

Популярні теми форуму

analytics