Close button

Чи будуть штрафувати евробляхеров на свята

Чи будуть штрафувати евробляхеров на свята

В "Авто Євро Силі" заявили, що з судами ситуація набагато складніше, повідомляє UBR.

Керівництво руху "Авто Євро Сила" домовилося в усній формі з поліцейськими, що останні не будуть зупиняти і штрафувати водіїв нерозмитнених авто з іноземною реєстрацією (евробляхеров) в святкові дні і під час жорсткого карантину. Про це повідомили представники руху в Facebook.

"На сьогоднішній день вдалося досягти домовленості, що в усі святкові дні, які будуть проходити за регламентом (особливо під час локдауна, який буде з 8 по 24 січня) ні Нацполіція, ні інші органи не чіпатимуть автомобілі на європейській реєстрації, щоб не створювати дискомфорт для людей ", - говорить глава руху Олег Ярошевич.

Правда, каже він, сьогодні все ж трапляються поодинокі випадки, коли правоохоронці зупиняють і штрафують евробляхеров, залучаючи їх до відповідальності. Суди, які розглядають ці питання як адміністративне правопорушення, не дають такої ж гарантії, як поліцейські щодо поблажок для власників нерозмитнених авто.

"На жаль, на сьогоднішній день ми не маємо гарантії, що суди будуть захищати громадян. Це відбувається сьогодні нерідко, а особливо - в Хмельницькій області. Ми сьогодні розмовляли з керівництвом Нацполіціі, яке нам офіційно пообіцяло розібратися, хто дає такі розпорядження", - розповів Ярошевич.

Відзначимо, що в позаминулому місяці патрульним поліцейським дозволили зупиняти на дорозі автомобілі з іноземними номерами для виявлення прострочених термінів ввезення. Відповідні повноваження поліції розширили прийнятим 28 жовтня постановою Кабміну.

Нагадаємо, що громадяни України, які їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, і іноземці, що заїхали на нашу територію, почали нести відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху по-новому. Система автофіксації порушень ПДР з 19 листопада почала їх фіксувати.

Новини

Популярні теми форуму

analytics