Close button

Що подивитися: найкращі короткометражні мультики 2020 року

Що подивитися: найкращі короткометражні мультики 2020 року

Для нас вже стало традицією збирати в кінці літа кращі анімаційні короткометражки поточного року. Навіть коронавірусу не до снаги порушити цю традицію, тому без зайвих слів представляємо підбірку 2020, повідомляє Disgusting Men.

The Path, An Ionian Myth

Короткий мультфільм розповідає історію чергового персонажа League of Legends. Чесно сказати, я ніколи не грав в LoL, не знаю місцеву міфологію і поняття не маю, про кого йде мова. Однак намальовано сказання настільки красиво, що захоплює навіть тих, хто не в курсі того, що відбувається. Тим більше що тема боротьби з демоном проста і зрозуміла сама по собі.

Короткометражку намалювала студія Sun Creature, яка випускала попередні ролики по LoL, а також виділилася декількома іншими проєктами, серед яких красива соціальна реклама і серія Love Death + Robots про Гітлера.

YT IZZO

Лондонська студія The Line створює абсолютно різні мультфільми. В її портфоліо є, наприклад, кліп на пісню Humility для Gorillaz, і разом з тим заставка для вигаданого мультсеріалу Super Turbo Atomic Ninja Rabbit, намальована в стилі мультфільмів 90-х: "Черепашок-ніндзя" або MASK

У 2020-му вона випустила запаморочливу рекламу велосипеда IZZO в стилі аніме. Герой з катаної підіймається на гору по головах демонів, попутно їх відрубуючи. Можна подумати, що це вступ до нового серіалу від якої-небудь White Fox, і тільки велосипед в кінці видає колаборації з компанією YT Industries.

Magnum Bullets

Magnum Bullets - трек музичного дуету Night Runner, пише сінтвейв. Кліп на їх пісню зробила техаська студія Knights of the Light Table. Їй керує Патрік Станнард (Patrick Stannard) - колишній аніматор серіалу Castlevania, який працював над першим і другим сезонами. Можливо, тому в проєктах студії так багато від аніме, що додає їм ще більше стилю.

Feel Good

Polo & Pan - інший дует (на цей раз з Франції) теж випустив в 2020-му оригінальний кліп. Легку танцювальну музику прикрасили ожившими картинами модерністської течії, близького до фовізму і примітивізму. Вийшло свіжо і органічно. Якщо подобається стиль, то можна підписатися на двох художників, які його поставили.

Pelota

Американська група Khruangbin грає в різних жанрах: від інструментального року до фанку. Pelota - одна з пісень з їх останнього альбому. Вона просякнута латинськими ритмами і написана на іспанському. У ній співається "Soy una pelota", що перекладається як "Я - м'яч". Цю фразу обігрує кліп, який ілюструє психоделічну пригода дівчини-м'яча одночасно у 2D і 3D просторах.

Canaria

На закінчення музичної теми кліп японського мультиінструменталіста і співака Шуго Токумару. Тут привертає увагу не картинка, а можливість крутити головою під час перегляду. Найкраще використовувати VR-шолом або, на худий кінець, додаток смартфона. Тоді можна зануритися в забавний мальований світ анімаційної інсталяції.

Їй займалися японці, які захоплюються створенням віртуальних просторів за допомогою кисті. Виходить незвично. Якщо сподобався трек, можна глянути і інші дивні кліпи музиканта.

One After The Other

Ця короткометражка вже не кліп, але розповідає вона про життя музиканта, причому реального. Як би дивно не звучало, але перед вами документальний мультфільм. Він присвячений творчості Гранта Сабіна, його міркуванням про схожість Теорії струн і музики, а також його розповідями про сім'ю і про захоплення гітарами.

Документалка вийшла ще в 2018-му і весь цей час каталася по фестивалях, але зараз видавець виклав її у відкритому доступі - саме час: при перегляді неможливо не вловити Вайб The Last of Us part II.

Rebooted

Схожа ситуація з короткометражкою Rebooted. Вона вийшла в жовтні 2019 го, але опублікували її тільки в березні. Проте за неповних п'ять місяців вже набралося більше двох мільйонів переглядів. Якщо ви ще не бачили, то зараз безперечно варто.

Автори поєднали в одному фільмі різні типи анімацій: стоп-Моушн, 2D, CG і механіку. Все це наклали на реальні зйомки, але вийшло цілісно, без відчуття хаосу і мішанини. Ті, кому цікаво, як вони цього добилися, можуть подивитися behind their scenes, де режисер розповідає, які прийоми використовувала команда.

Pillow Talk

Пара лондонських художників: Ремус Бузнеа (Remus Buznea) і Киріаком Кіріаку (Kyriaki Kyriakou), які називають себе тарганами, замаскованими під людських аніматорів, співпрацювали з такими великими компаніями, як adult swim і Warner Bros, але продовжують випускати маленькі веселі скетчі. Один з них - Pillow Talk.

У ньому без будь-яких подробиць вони дуже жваво зобразили перепалку між чоловіком і жінкою, яка, як це зазвичай буває, відбувається перед сном. Її варто подивитися хоча б заради забавною і несподіваною кінцівки.

H O R S E

Короткі мультфільми аніматора під псевдонімом AJ Jefferies легко описати однією фразою: "Що це тільки що було?" Те ж саме стосується його останньої роботи. Просто подивіться, як страждає ця істота. Всім своїм виглядом воно кричить "Убийте мене!"

Хід Вума

Під кінець три зовсім коротеньких мультфільми. Перший намалювала команда французьких художників. У них на каналі є процес створення: як вони деталізували фон, фарбували його, анімували персонажів і т. п. Але навіть якщо технічна частина вас не особливо турбує, зацініть результат. Він не повинен залишити без посмішки.

PETITE MORT

Студентська робота, яка відсилає до мультфільмів 50-х, та ще й наслідує театральній постановці. Обережно, можливий напад ностальгії.

Dirty Hands: A PSA

Не можна обійтися і без шизоїдного, але важливого нагадування про те, в який час ми живемо.

Олексій Євглевський

Новини

Популярні теми форуму

analytics