Close button

Постачальник Apple врятував електромобільні стартап

Постачальник Apple врятував електромобільні стартап

Тайванська корпорація Foxconn підписала угоду про покупку найбільшої частки в китайському електромобільні стартапі Byton. Ще в середині минулого року здавалося, що цей автовиробник остаточно припинив своє існування через коронакрізіса, однак тепер у Byton є шанс почати друге життя, повідомляє Insideevs.

За інформацією Bloomberg, новий покупець інвестує в Byton 200 мільйонів доларів і допоможе з організацією виробництва, поділиться технологіями і програмним забезпеченням. Також джерело агентства розповів, що Foxconn цікавиться співпрацею і з іншими китайськими виробниками електромобілів.

У 2020 році Foxconn оголосила про намір розширити свій бізнес за рахунок виробництва електричної техніки. У Тайвані презентували власну платформу для електричних машин, а також необхідне їм програмне забезпечення.

Цікаво, що Foxconn є основним партнером Apple в виробництві смартфонів iPhone. І в кінці минулого року саме з Тайвяня прийшли чутки про те, що сама Apple розміщує у місцевих постачальників замовлення на комплектуючі для власного електромобіля.

Стартап Byton був створений колишніми топ-менеджерами Tesla, BMW і Nissan. Компанія представила свій преміальний електричний кросовер M-Byte, який запам'ятався панеллю приладів з величезним дисплеєм, проте через відсутність інвестицій до сих пір не змогла запустити його в серію. Тепер, завдяки Foxconn, M-Byte зможуть побачити хоча б китайські покупці.

Новини

Популярні теми форуму

analytics